nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Allt fler vill samla in batterier

  • Annons 1

Batterier är det som flest personer, 83 procent, nämner när de får frågan om vilka hushållsprodukter som hör hemma på insamlingsstationen och inte i soporna. Frågan ställdes i en undersökning beställd av Naturvårdsverket.

76 procent säger också att de lämnar batterierna till insamlingen.

Batterier har passerat glas, plast, papper och metall och står idag överst på listan över produkter som privatpersoner lämnar till insamling.

Dessutom ökar kunskapen om inbyggda batterier som finns i bland annat talande gosedjur, eltandborstar, mobiltelefoner, spelande gratulationskort och mp3-spelare.

Sammanslutningen Batteriinsamlingen hoppas att insamlingen av inbyggda batterier ska komma ikapp insamlingen av lösa batterier, som svenskarna är duktiga på.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Regeringen skärper målen för användning av växtskyddsmedel

Regeringen har beslutat om en reviderad handlingsplan för hållbar användning av växtskyddsmedel. Bland annat sätter regeringen ett nytt mål om att skydda pollinerande insekter.