nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Allt fler vill samla in batterier

  • Annons 1

Batterier är det som flest personer, 83 procent, nämner när de får frågan om vilka hushållsprodukter som hör hemma på insamlingsstationen och inte i soporna. Frågan ställdes i en undersökning beställd av Naturvårdsverket.

76 procent säger också att de lämnar batterierna till insamlingen.

Batterier har passerat glas, plast, papper och metall och står idag överst på listan över produkter som privatpersoner lämnar till insamling.

Dessutom ökar kunskapen om inbyggda batterier som finns i bland annat talande gosedjur, eltandborstar, mobiltelefoner, spelande gratulationskort och mp3-spelare.

Sammanslutningen Batteriinsamlingen hoppas att insamlingen av inbyggda batterier ska komma ikapp insamlingen av lösa batterier, som svenskarna är duktiga på.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hemlig klimatdata försvårar omställningen

Klimatdata som inte är offentliga gör att det är svårt att diskutera vilka klimatsatsningar som är bäst. Därmed ökar risken för misstag vid den stora omställningen. Stefan Wirsenius vid Chalmers tekniska högskola är kritisk till att institut och företag inte alltid presenterar sina beräkningar.

Gretaeffekten del av större trend

Hos SAS använder hållbarhetschefen ordet roligt om det stora intresset för klimat som följt av IPCC:s rapport och klimataktivisten Greta Thunbergs inlägg i debatten. Men minskat flygande och ökad efterfrågan för biobränsle bygger på beslut som fattats tidigare än så, enligt fyra företag som påverkas på olika sätt av klimatdebatten.