nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Webbkurs för grön upphandling

  • Annons 1

Miljöstyrningsrådet startar en webbaserad utbildning i miljöanpassad upphandling. Tanken är att upphandlare ska bli bättre på att ställa relevanta och välformulerade miljökrav vid upphandling och inköp. Utbildningen är en del i Miljöstyrningsrådets arbete för med att vägleda upphandlare som vill arbeta för en hållbar utveckling genom att miljöanpassa sina inköp.

Kursen omfattar allt från grundläggande kunskap om hur man bäst använder miljökrav till kortfattad information om så kallade livscykelkostnadsberäkningar. Kursen tar ca en timme i anspråk och avslutas med ett test som vid tillräckligt stort antal rätta svar ger kursdeltagaren ett diplom.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.