Vikarierande miljöinspektör med inriktning livsmedel

Om tjänsten

Vikarierande miljöinspektör med inriktning livsmedel

Tjänst: Vikarierande miljöinspektör med inriktning livsmedel

Företag: Köpings kommun

Sista ansökan: 2020-06-07

Ansökan: Ansök här

Om jobbet
Välkommen till oss på miljöenheten. Här erbjuder vi dig ett utvecklande arbete där du tillsammans med oss skapar en intressant, lärande och trygg arbetsplats.

Samhällsbyggnadsförvaltningen vill göra Köping till en attraktiv, hållbar och klimatsmart kommun. Förvaltningen har 40 medarbetare och ansvarar för bland annat plan, bygglov, miljö, GIS, mark och exploatering, samt fastighetssamordning. På miljöenheten i Köping är vi 15 anställda som arbetar på miljö- och byggnadsnämndens uppdrag. Våra arbetsområden är livsmedelskontroll, miljö- och hälsoskyddstillsyn, naturvårdsfrågor och miljöstrategiska frågor.

Nu söker vi för ett föräldravikariat på 1 år en miljöinspektör med inriktning på tillsyn enligt livsmedelslagstiftningen. Som miljöinspektör ingår du i förvaltningens livsmedelsgrupp. Arbetet innebär många kontakter med verksamhetsutövare, andra myndigheter och allmänhet.

Vi söker dig som har utbildning till miljö- och hälsoskyddsinspektör eller annan utbildning inom livsmedelsområdet som prövas likvärdig med hänsyn till de arbetsuppgifter som ligger på tjänsten. Du ska ha goda kunskaper i gällande lagstiftning som livsmedelslagstiftningen men också inom viktig kringlagstiftning för myndighetsarbetet till exempel förvaltningslagen. Som person ska du vara strukturerad, socialt kompetent, bra på att kommunicera både muntligt och skriftligt. Då bilkörning ingår i tjänsten är B-körkort ett krav.

Intervjuer kan komma att ske fortlöpande under ansökningsprocessen så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag. Vi vill helst att tillträdet till tjänsten blir så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan!

Kontaktperson
Miljöchef Linda Eriksson 0221-251 64
Linda.eriksson@koping.se

Facklig kontaktperson
Per Wuolikainen 0221-251 61
Per.wuolikainen@koping.se

 

Köping ligger i Västra Mälardalen mellan Örebro, Västerås och Eskilstuna. Med våra 26 000 invånare är vi en lagom stor kommun där nära samarbeten blir möjliga. Att arbeta i kommunen är ett betydelsefullt arbete som gör direkt skillnad i köpingsbornas vardag. Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrunder.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.

Det senaste