Teknikansvarig Miljö- / MKB-konsult infrastruktur

Om tjänsten

Teknikansvarig Miljö- / MKB-konsult infrastruktur

Tjänst: Teknikansvarig Miljö- / MKB-konsult infrastruktur

Företag: Sweco

Sista ansökan: 2022-05-13

Ansökan: Ansök här

Motiveras du av att driva miljöfrågor inom spännande och komplex infrastruktur? Tycker du om ansvar och sedan tillfredsställelsen som infinner sig när miljö- och hållbarhetsaspekterna är i hamn? Vill du ha ett jobb som gör skillnad? Då är du välkommen till Sweco!

Varför jobba hos oss?

Sweco arbetar med många viktiga infrastrukturprojekt inom järnväg, väg, hamn och flygplatser. Vi söker nu en erfaren person med miljöinriktning inom området infrastruktur. Du kommer att tillsammans med våra mycket kompetenta projektledare, tekniska konsulter och experter hjälpa våra kunder att få fram de bästa och mest hållbara infrastrukturlösningarna. Som teknikansvarig miljö/ MKB-konsult får du möjlighet att arbeta i ledande roller i multidisciplinära projekt och bidra till att utveckla samhället.

Anställningen tillhör Stockholmskontoret och är en tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas. Distansarbete från bostaden kommer att vara möjligt två-tre dagar i veckan efter pandemin för den som önskar. Sweco har även många andra attraktiva personalförmåner.

Hos Sweco blir du en del av en gemenskap. I våra relationer till varandra och till våra kunder hittar vi styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt – både i jobbet och i livet. Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån, genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Hos oss är det viktigt att ha kul på jobbet!

Din framtida roll
Som teknikansvarig miljö- /MKB-konsult kommer du exempelvis att:

 • samordna miljöfrågor i multidisciplinära infrastrukturprojekt
 • skriva MKB för väg-och järnvägsplaner
 • skriva MKB för tillståndsprocesser enligt 11 kapitlet Miljöbalken
  ha kundkontakter
 • ha en aktiv roll i utvecklings- och förändringsarbeten

Våra kunder finns både inom den kommunala sektorn såväl som den statliga och den privata sektorn. Uppdragen är varierade och vid intresse kan det finnas möjlighet att arbeta med internationella uppdrag. Resor förekommer i övrigt i liten skala.

Dina erfarenheter
Vi söker dig som:

 • Har relevant akademisk utbildning, exempelvis civilingenjör eller miljövetare alternativt lång erfarenhet
 • Har minst 3-5 års erfarenhet som teknikansvarig miljö/MKB-konsult mot infrastruktur
 • Har mycket goda kunskaper inom miljöområdet
 • Har viss erfarenhet av tillståndsprocesser enligt miljöbalken
 • Obehindrat kan kommunicera på svenska i tal och skrift, då våra kunder främst finns i Sverige
 • Kunskaper i GIS ses om meriterande
 • Trivs med och är duktig på att skriva handlingar på svenska
 • B-körkort är önskvärt men inte ett krav för tjänsten

Vem är du?

Vi fäster stor vikt vid att du är kommunikativ och uttrycker dig väl i tal och skrift. Du behöver både tycka om att skriva och vara duktig på det. Vidare är du nyfiken på att till exempel hitta nya hållbara lösningar och vi tror att du är öppen, analytisk och strukturerad. Du har vana av att samordna och du ser värdet av att samarbeta i team.

Du är intresserad av att utvecklas och att vara med och utveckla dina kollegor och kunder – du tycker om att skapa kontakter både externt och internt. På Sweco värdesätter vi ett gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor bygger på samarbete och goda relationer.

På Sweco värdesätter vi hållbarhet, öppenhet och utveckling och vi tror att du precis som vi är flexibel, engagerad och ansvarstagande.

Ansökan

Intervjuer kan komma att ske löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar alla ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess.

Varmt välkommen med din ansökan!

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.