Sustainability Manager

Om tjänsten

Sustainability Manager

Tjänst: Sustainability Manager

Företag: Maria Nila

Sista ansökan: 2022-03-10

Ansökan: Ansök här

Maria Nila växer kraftigt på en global marknad. För oss är hållbarhet lika viktigt som tillväxt. Vill du vara med och göra skillnad på riktigt? Nu inleder bolaget en viktig rekrytering för att bli branschens mest hållbara aktör.

Om företaget

Maria Nila är ett familjeägt företag som för tillfället är ett av det snabbast växande hårvårdsvarumärket i norra Europa. Vi producerar våra produkter i Sverige, har en egen säljkår i fyra nordiska länder och en distribution till över 30 länder runt om i världen. Med vår 100 % veganska produktportfolio tror vi att den bästa affärsmodellen för framtiden handlar om att ta hand om både djur och miljö. Vi är ett dedikerat team. Tillsammans bygger vi en stark och positiv företagskultur genom värdeorden Be Friendly, Act Ambitious och Take Ownership. Vi tror att hårt arbete och stark gemenskap är vår nyckel till framgång och resa i att vara den största och mest hållbara aktören i vår bransch.

Hur kommer vi framåt?

Vi har vuxit kraftigt varje år. Vi vill framåt och ta hållbarhetsarbetet till nästa nivå. Vi har som mål att certifiera oss enligt amerikanska B-corp, en av världens mest erkända hållbarhetscertifieringar. Detta ser vi som en bra väg fram för att verkligen kunna mäta och kvantifiera var vi är, våra förbättringar och framsteg samt identifiera fokusområden. Med koppling till visionen kan vi driva aktiviteter ut mot organisationen med tydlig prioritering.

Mer om jobbet

Det övergripande ansvaret för Sustainability Manager / Hållbarhetschef är att leda företagets arbete kopplat till social och ekologisk hållbarhet. Du samordnar och utmanar hela företaget i systematiskt hållbarhetsarbete och driver aktivt förbättringsarbetet inom området.

Tjänsten spänner över ett brett område där du måste kunna orientera dig i samtliga delar. Du leder arbetat i Maria Nilas hållbarhetskommitté (CEO, Marketing Director, Finance Director, Operations Director) samt utbildar och ger stöd till alla delar av verksamheten i det operativa hållbarhetsarbetet. Du initierar och driver olika hållbarhetsprojekt för hela försörjningskedjan och alla delar i produktslivcykeln.

En hel del av arbetet sker i projektform där du själv kommer att driva olika projekt samtidigt som du också deltar/supporterar andra avdelningschefer i projekt de driver relaterat till hållbarhet. Du sätter mål, implementerar nyckeltal och följer upp utfall.

Som Sustainability Manager / Hållbarhetschef är det du som säkerställer att vi uppfyller lag- och myndighetskrav kopplat till hållbarhet samt har kontakten med myndigheter och revisorer inom området. Det är du som tar fram och utvecklar policys, rutiner och processer som stödjer Maria Nilas hållbarhetsarbete. Idag är Maria Nila certifierade enl ISO 9001. Du kommer att bli delaktig i implementeringen av miljöledningssystemet ISO 14001.

Rollen är placerad i Helsingborg och du rapporterar till Operations Director

Vem är du?

Vi ser att du har en relevant (ingenjörs)utbildning för området eller motsvarande arbetslivserfarenhet samt minst 5 års relevant erfarenhet. Du har arbetat med ledningssystem och är väl bekant med strukturen. Du har ett stort intresse för hållbarhet och har drivit flera hållbarhetsprojekt och du gillar att mäta och följa upp utveckling. Erfarenhet från producerande företag är naturligtvis en stor fördel.

Vi söker dig som är en grym projektledare! Du får goda resultat genom ett tydligt och strukturerat tillvägagångssätt. Du har också en väldigt god social förmåga och hanterar direkt och indirekt ledarskap övertygande. Du har förmågan att entusiasmera och hantera samtliga nivåer i bolaget. Du kommer att ha stor påverkan i bolaget och dess utveckling. Du behöver taktiska egenskaper för ledningsfrågor men du måste också vara hands on, att själv ta tag i saker och driva frågor. Du har ingen underställd personal att delegera till. Därmed behöver du ha ett starkt driv och uthållighet. Flytande engelska krävs också.

Hur ansöker jag då denna spännande tjänst?

I denna rekrytering har Maria Nila tagit hjälp av Macavoy AB och du ansöker med ett uppdaterat CV och ansökningsbrev på www.macavoy.se. Vi arbetar med löpande urval. Därför uppmuntrar vi dig att inte vänta för länge med att skicka in din ansökan. Om du har frågor avseende tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Markus Holmgren på Macavoy, 0735-195481.

Vi ser fram emot din ansökan!

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.