Strategisk miljöplanerare

Om tjänsten

Strategisk miljöplanerare

Tjänst: Strategisk miljöplanerare

Företag: Sollentuna Kommun

Sista ansökan: 2023-04-30

Ansökan: Ansök här

Sollentuna kommun

Vi söker vi nu en till två strategiska miljöplanerare till vår strategiska grupp på samhällsbyggnadsavdelningen. Det är en nyckelroll i att hantera kommunens miljö- och klimatutmaningar i samhällsplaneringen med fokus på fem stora stadsutvecklingsområden.

Sollentuna arbetar proaktivt för att nå målet om att vara klimatneutrala till 2030.
Vi har olika typer av bostäder, varierad service och ett stort utbud av aktiviteter. Här växer staden sida vid sida med fyra naturreservat. Vi har bra kommunikationer och snart kommer även tvärbana och Förbifart Stockholm. Men självklart har vi utmaningar. Många av dem är kopplade till stadsutveckling och fysisk planering vilket påverkar vår möjlighet att växa på ett hållbart sätt ur ett socialt, ekonomiskt och inte minst klimatsmart perspektiv.

Arbetsuppgifter

Rollen, som strategisk miljöplanerare, innebär att skapa uppslutning och genomslag för kommunens miljö- och klimatarbete i stadsutvecklingen.
Som miljöplanerare agerar du som ”miljöchef” i våra större stadsutvecklingsområden. Här arbetar du tillsammans med områdesansvariga stadsutvecklare, planarkitekter, exploateringsingenjörer, trafikplanerare, projektledare genomförande, lokalstrateger, med flera. Du har ansvar för att det finns en strategi och plan för att hantera områdets miljö- och klimatutmaningar. Liksom för att miljöbalken följs, att undersökningar om planer förväntas leda till betydande miljöpåverkan genomförs och att miljö- och klimatfrågor adresseras och hanteras i både i detaljplanefasen och i genomförandefasen i samhällsbyggnadsprojekten. I din roll har du tillgång till expertstöd i dina vassa kollegor och har även möjlighet att enkelt avropa konsultstöd.

Exempel på konkreta arbetsuppgifter som ingår:

  • Analysera, planera och hantera miljö- och klimatutmaningar i kommunens stadsutveckling.
  • Beställa och granska miljöutredningar, undersökningar om betydande miljöpåverkan och miljökonsekvensbeskrivningar kopplat till detaljplaner och genomförande av allmänna anläggningar.
  • Hantera dialog med lokal miljö- och hälsoskyddsmyndighet liksom eventuella behov av prövning enligt miljöbalken i samverkan med projektledare.

Du rapporterar till strategisk chef som leder klimatstrateger, översiktsplanerare, infrastrukturplanerare, vattensamordnare, ekolog och andra expert- och projektledarroller inom miljö- och klimatområdet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom miljö- och klimatområdet eller erfarenhet som bedöms likvärdig. Du behöver erfarenhet av samhällsbyggnadsprocessen, god förmåga att utrycka dig väl på svenska i tal och skrift samt kunskap om miljöbalken.

Som strategisk miljöplanerare kommer du att ingå i många olika samarbeten där du ska bidra med din expertkunskap. Du behöver god samarbetsförmåga, är kvalitetsmedveten och har ett högt engagemang i miljöfrågor kopplat till stadsutveckling. Det är också av vikt att du arbetar strukturerat och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt.  

Vi erbjuder

För oss är det viktigt att våra medarbetare har ett hållbart arbetsliv och kan kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi arbetar också för att alla medarbetare får utvecklas i sin roll och att kompetenser tas till vara. Vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling. Vårt kommunhus är beläget i Sollentuna centrum nära kollektivtrafik. Läs mer om våra personalförmåner.

Välkommen med din ansökan!

Med engagemang växer vi tillsammans – vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss! 

AnställningsformTillsvidareanställning
Anställningens omfattningHeltid
TillträdeEnligt överenskommelse
LöneformMånadslön
Antal lediga befattningar1
Sysselsättningsgrad100%
OrtSollentuna
LänStockholms län
LandSverige
Referensnummer2023/108
KontaktLars Keski-Seppälä, 0739151539
Publicerat2023-03-31
Sista ansökningsdag2023-05-01

Biologisk mångfald

Klimat

Krönika

Karriär

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.