Vi söker en hållbarhetsutvecklare till Stockholmshem

AB Stockholmshem

Om tjänsten

Vi söker en hållbarhetsutvecklare till Stockholmshem

Tjänst: Vi söker en hållbarhetsutvecklare till Stockholmshem

Företag: AB Stockholmshem

Sista ansökan: 2020-04-19

Ansökan: Ansök här

Vill du vara med och utveckla Stockholm? Då har du ett jobb att söka. På Stockholmshem är vi stolta över att bygga, förvalta och utveckla hållbara bostäder och bostadsområden åt alla stockholmare. Om du vill jobba i ett företag där hållbarhet är kärnan i allt vi gör så kommer du trivas hos Stockholmshem!

Som allmännyttigt bostadsbolag har vi ett särskilt ansvar som sträcker sig utanför tak och väggar. Vi arbetar för att minska skillnaderna mellan våra bostadsområden genom att utveckla trygga och bra miljöer. Alltid tillsammans med de som bor och verkar i området. Du blir en viktig del i det arbetet.

Ditt uppdrag

Som hållbarhetsutvecklare inom social hållbarhet är din uppgift att vara en drivande kraft och att stötta organisationen, både operativt men också strategiskt inom social hållbarhet.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden: 

  • Realisera den sociala delen i vårt företagsmål Hållbara bostadsområden.
  • Operativt stötta vår förvaltningsorganisation i områdesutvecklingsprojekt.
  • Utveckla relationer med centrala och lokala nätverk verksamma i våra bostadsområden.
  • Utveckla och stötta arbetet med boendeinvolvering.
  • Stötta arbetet med områdesprogram och sociala konsekvensanalyser vid om- och nybyggnation.
  • Omvärldsbevakning genom externa och interna nätverk.
  • Övriga förekommande arbetsuppgifter inom enheten.

Du ingår i hållbarhetsenheten och rapporterar till hållbarhetschefen. På hållbarhetsenheten arbetar fyra personer med miljösamordning, utvecklingsprojekt samt social hållbarhet. Enheten rapporterar till bolagets vice vd. Vi är placerade på Hornsgatan 128 på Södermalm.

Vem är du

Vi söker dig som har högskoleutbildning samt flerårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom hållbarhetsområdet. Du har god erfarenhet av att driva projekt och utvecklingsarbete samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga kompetenser och söker dig som är kommunikativ och strukturerad. Du är självgående och van att på egen hand driva dina frågor framåt. Ditt arbetssätt präglas av nyfikenhet. En av dina styrkor är att skapa goda relationer och samarbeta med andra. Du tror på att vi blir bättre tillsammans.

Stockholmshems målsättning är att spegla mångfalden i staden och vi ser gärna sökande med olika erfarenheter och bakgrund.

Vi erbjuder dig

Hos oss är du en del av ett kundnära företag, som vågar tänka nytt och där du får bidra med samhällsnytta varje dag. Vi månar om varandra och värderar hållbarhet inom alla delar av bolaget. Bland annat erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring och möjlighet att semesterväxla.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 19 april 2020. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Johanna Wikander, hållbarhetschef på tel. 08-508 39 107. Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Jenny Lins, HR-partner på tel. 08-508 39 127. Facklig representant för Vision är Chantelle Small tel. 08-508 39 508.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Stockholmshem

Stockholmshem är ett av landets största bostadsföretag med närmare 60 000 hyresgäster. I mer än 80 år har vi varit med och utvecklat staden, och skapat hem och bostadskvarter åt stockholmarna. Stockholmshem ägs av Stockholms stad.

 

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.