Specialist ESG-rapportering till Höganäs AB

Om tjänsten

Specialist ESG-rapportering till Höganäs AB

Tjänst: Specialist ESG-rapportering till Höganäs AB

Företag: Höganäs Sweden

Sista ansökan: 2024-06-16

Ansökan: Ansök här

Är du en lagspelare som brinner för hållbarhet och är skicklig på att kvantifiera förbättringar för att uppnå verkliga resultat? Söker du en roll på ett globalt företag där hållbarhet är en del av vårt DNA? Då kan det vara dig vi söker till rollen som Specialist inom ESG-rapportering på Höganäs AB!

Om tjänsten

På Höganäs är hållbarhet en integrerad del av vår strategi, och nu letar vi efter en driven och engagerad person som kan leda vår ESG-rapporteringsprocess. Du blir en del av vårt hållbarhetsteam och ansvarar för att samla in, analysera och presentera hållbarhetsdata från våra globala enheter. Din insats kommer att vara avgörande för att driva vårt hållbarhetsarbete framåt.

Ansvarsområden:

  • Driva processer för ESG-rapportering och extern granskning av hållbarhetsdata.
  • Samarbeta med hållbarhets-, kommunikations- och finansteam för att sammanställa information till den integrerade års- och hållbarhetsrapporten.
  • Ständigt förbättra rapporteringsrutiner, utbilda användare och stödja rapporterande enheter inom organisationen.
  • Sammanställa kvartalsvisa rapporter med nyckeltal kopplade till hållbarhetsmål för ledning och ägare.
  • Säkerställa efterlevnad av lagar och standarder, såsom CSRD och EU-taxonomi, samt rapportera till externa plattformar som FN:s Global Compact COP.
  • Bistå organisationen med att svara på förfrågningar från kunder och andra intressenter samt hantera svar på hållbarhetsrankningar.

Din profil

Vi söker dig som har en universitetsexamen i hållbarhetsledning, redovisning & finansiering, miljövetenskap, teknik eller liknande. Du har 2 – 3 års relevant arbetslivserfarenhet inom ESG-rapportering samt förmåga att hanter och tolka dess data. Du har erfarenhet av att utveckla metodik och systematik för ESG-rapportering och kunskap om relevanta system och verktyg. Vi ser gärna att du har bra förståelse för lagar och regler som CSRD, GRI-standarder och GHG-protokoll, samt kunskap om indikatorier för EHS-rapportering. Det är meriterande om du har erfarenhet av finansiell rapportering. Du är trygg med att arbeta i Microsoft Office, särskilt Excel och PowerPoint och vi ser det som ett stort plus om du har kunskap i MS Power BI eller andra visualsieringsverktyg. 

Eftersom vi är ett globalt företag är det fördelaktigt om du har erfarenhet av att ha arbetat i en liknande internationell kontext tidigare. Flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett krav, och kunskaper i andra språk är en fördel.

Som person är du samarbetsvillig och bra på att kommunicera och skapa engagemang hos samtliga inom företaget. Du är strukturerad, noggrann och analytisk, och medveten om vikten av kvalitet och systematik. Du har en positiv inställning till problemlösning och utveckling och är känd för din integritet och etiska kompass. Du är skicklig på att skapa datavisualiseringar, diagram och högkvalitativa presentationsmaterial. Vi letar efter någon som är genuint intresserad av hållbarhet och redo att ta sig an utmaningar tillsammans med oss. 

Placering är Höganäs, Skåne.

Förmåner

Med närhet till Kullahalvöns härliga omgivningar erbjuder Höganäs dig stimulerande och utvecklande arbetsuppgifter samt bra villkor kring semester, pensioner, försäkringar och kompetensutveckling. Vi uppmuntrar våra medarbetare att leva hälsosamt och erbjuder alla anställda ett friskvårdsbidrag samt fri tillgång till gym och träningslokal. Vi anser att det är viktigt med en bra balans mellan jobb och fritid och erbjuder därför flexibelt arbetssätt. Som anställd får du även arbetstidsförkortning, subventionerad lunch och vinstdelning.

Att jobba på Höganäs

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och strävar efter mångfald. Vårt mål är att erbjuda en bra och meningsfull arbetsplats, där du utvecklas och når din fulla potential. Vi har en tydlig ledningsfilosofi, och precis som oss tror du också på att det är genom öppenhet och samarbete som vi utvecklas – både som individ och företag. Vi ser varje medarbetare, oavsett position, som en ledare när vi tar oss an de utmaningar som världen, och vi, står inför. Höganäs ambition är att leda omställningen för att bättre möta morgondagens behov och bli kunders förstahandsval som global leverantör av hållbara metallpulver – följ med oss på vår resa mot hållbar förändring och netto noll klimatutsläpp.

Mer om Höganäs

Höganäs är världsledande på marknaden för metallpulver med en årlig kapacitet på 500 000 ton. Höganäs vision är att inspirera industrin att göra mer med mindre och ambitionen är att vara det ledande valet för hållbara metallpulver. I nära samarbete med sina kunder utvecklar Höganäs morgondagens lösningar för fordonskomponenter, elmotorer, ytbeläggning, och additiv tillverkning. Höganäs har 16 produktionsanläggningar över hela världen och 2 400 anställda. Omsättningen under 2022 var 12,256 miljarder kronor. Höganäs grundades 1797 och ägs av Lindéngruppen och Wallenbergägda FAM.

Intresserad?

Observera att vi tillämpar löpande urval, så ansök så snart som möjligt. Sista ansökningsdag är den 16 juni.

Contact persons
Catharina Nordeman
Vice president Group Sustainability
+46 42 33 82 65
catharina.nordeman@hoganas.com

Agnes Standar
HR Coordinator
Agnes.Standar@hoganas.com

Senaste nytt

Biologisk mångfald

Klimat

Krönika

Karriär

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.