Senior Miljöspecialist

Om tjänsten

Senior Miljöspecialist

Tjänst: Senior Miljöspecialist

Företag: Swedavia

Sista ansökan: 2022-08-08

Ansökan: Ansök här

Miljöarbetet alltid i fokus och vår ambition är att fortsätta vara bäst i världen på att driva klimatsmarta flygplatser, samtidigt som vi ska minimera spridningen av föroreningar från flygplatsen. Vi söker nu en senior miljöspecialist till Stockholm Arlanda Airport med ansvar för att samordna övergripande tillståndsfrågor på flygplatsen.

Vi är i en spännande fas i klimatomställningen och i denna tjänst får du möjlighet att arbeta med miljöfrågor inom ett brett spektrum i flygplatsens verksamhet, i en bransch där miljö- och klimatfrågorna är av största vikt. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan och sedan 2020 är Swedavias egna flygplatsverksamhet helt fossilfri.

Dina arbetsuppgifter

Du är miljöchefens högra hand och hjälper till med samordning kopplat till uppföljning av tillståndsrelaterade frågor. Som senior Miljöspecialist är ditt uppdrag att agera sakkunnig inom ett stort spektrum av miljöfrågor i såväl den löpande operativa verksamheten som i olika projekt. Du kommer att arbeta brett inom olika miljöområden med praktisk tillämpning av flygplatsspecifika miljöfrågor, exempelvis utsläpp till luft, kemikalier, vatten och avfall. I arbetsuppgifterna ingår även att arbeta med uppföljning, rapportering och kravställning. Du bidrar vid framtagning av underlag för tillståndsansökningar, villkorsändringar samt anmälningsärenden.

Du är del av ett team som utvecklar Swedavias miljöarbete tillsammans med Swedavias miljöjurist, miljöspecialister och miljöchefer på alla våra tio flygplatser.

Miljöspecialisterna arbetar en del av sin tid med olika fokusområden genom flexibla arbetsgrupper, vilket erbjuder medarbetarna tillfällen att fördjupa sig i specifika aktuella frågeställningar. Du arbetar självständigt men är även en del av en dynamisk och proaktiv miljöorganisation inom Swedavia, där du hittar stöd och inspiration hos kunniga och engagerade kollegor.

Din profil

För att trivas och göra ett bra jobb i rollen söker vi dig som har en akademisk examen inom, eller relaterat till, miljöområdet, och bred erfarenhet av att arbeta med miljöfrågor vid tillståndspliktig miljöfarlig verksamhet. Du har mycket goda kunskaper inom tillämpning av miljölagstiftning (Miljöbalkens kap 9, 10, 11, 14 och 15) inom mark och vatten, kemikalier och avfall. Vidare har du några års erfarenhet av att arbeta med miljöfrågor, miljöutredningar och att tolka och implementera efterlevnad av miljölagar och förordningar.

Det är meriterande om du har arbetat i tillsynsrollen kopplat till förorenade områden och/eller vattenverksamhet samt har praktisk erfarenhet av miljötekniska undersökningar av mark, vatten och sediment och/eller miljöriskbedömningar. Fördel om du har kunskap och erfarenhet av ledningssystem såsom t.ex. ISO 14001.

Du tycker om att hitta nya lösningar och driva på till genomförande och du förmår att jobba lösningsorienterat i komplexa situationer. Du har även förmåga att omsätta analysresultat och andra detaljer till övergripande strategier och långsiktiga planer. Tidvis är det högt tempo och kort framförhållning när beslutsunderlag och faktasammanställningar ska produceras, därför är det viktigt att du är en god organisatör, har ett strukturerat arbetssätt och är van att planera din egen arbetstid. Den ena dagen är sällan den andra lik och arbetet bjuder på stor variation. Du trivs med att driva flera projekt och olika arbetsuppgifter samtidigt.

Du har goda språkkunskaper i svenska och engelska, med förmåga att uttrycka dig pedagogiskt såväl i tal som i skrift. Som person trivs du att arbeta både självständigt och i nära samarbete med andra samt har vilja och intresse att engagera dig i flygplatsen och skapa ett bra kontaktnät med de operativa avdelningarna.

I denna tjänst finns det möjlighet att arbeta på distans en till två dagar i veckan.

Att arbeta på Swedavia

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige.

Swedavia verkar i en ständigt föränderlig omvärld där vi är med och visar vägen till ett hållbarare samhälle. Miljöarbetet är väl förankrat i företagets visioner, strategier och värderingar.

Som anställd på Arlanda får du kollektivtrafikbidrag vilket underlättar för dig som reser kollektivt till och från arbetet. På vår hemsida: Jobba hos oss | Om Swedavia kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Anställningsform: Tillsvidare, heltid. Förtroendearbetstid.
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Stockholm Arlanda Airport
Vid frågor kontakta: Therese Forsström, Miljöchef Stockholm Arlanda Airport, therese.forsstrom@swedavia.se

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar.  Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på: https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Välkommen med din ansökan senast den 8 augusti 2022. Urval sker löpande och vi ser fram emot din ansökan. 

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.