Senior Miljösamordnare

Om tjänsten

Senior Miljösamordnare

Tjänst: Senior Miljösamordnare

Företag: Implenia Sverige AB

Sista ansökan: 2020-05-09

Ansökan: Ansök här

Om jobbet

Implenia Sverige AB har fler än 450 anställda och har många års erfarenhet och kompetens inom utmanande infrastrukturprojekt. Företaget tillhandahåller tjänster inom betongkonstruktioner, broar, tunnlar och bergrum, väg- och anläggningsarbeten samt grundläggning. Kontor finns i Liljeholmen i Stockholm och i centrala Göteborg.

Implenia Sverige är en del av Implenia Group, som är den ledande leverantören av byggtjänster i Schweiz. Koncernen har också en stark ställning på den tyska, österrikiska och norska infrastrukturmarknaden. Implenia grundades 2006 men har över 150 år av erfarenhet inom branschen. Med sin integrerade affärsmodell och specialister inom alla kompetensområden kan koncernen hantera ett byggprojekt genom hela livscykeln och leverera ett ekonomiskt, och kundcentrerat arbete. Företaget fokuserar på en hållbar balans mellan ekonomisk framgång, socialt ansvar och miljöansvar.

Implenia Group har sitt huvudkontor i Dietlikon nära Zürich och har 10 000 anställda i Europa. 2018 var omsättningen cirka 4,3 miljarder schweiziska francs (38 miljarder svenska kronor). Bolaget är börsnoterat i Zürich.

För mer information se www.implenia.se. Följ gärna Implenia Sverige på LinkedIn och Facebook.

Rollen hos oss

Som Senior Miljösamordnare i Varbergsprojektet kommer du att driva och leda projektets miljö- och hållbarhetsarbete tillsammans med övrig projektorganisation. Du kommer att arbeta med projektets miljödokumentation och ansvara för uppföljning och rapportering till projektchef, produktionschefer, beställaren samt till Implenias hållbarhetschef.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av att:

 • Samarbeta med projektorganisationen och arbeta med projektets miljö- och hållbarhetsfrågor
 • Arbeta mot uppsatta mål
 • Sammanställa, underhålla och revidera miljödokumentation
 • Stämma av att projektet arbetar mot de hållbarhetskrav och lagstiftning som gäller
 • Granska och ge input till arbetsberedningar
 • Genomföra miljöriskanalyser
 • Utreda miljöavvikelser samt arbeta med förebyggande och korrigerande åtgärder
 • Delta i och genomföra skydds- och miljöronder
 • Arbeta med projektets klimatkalkyl och koldioxidberäkningar
 • Genomföra vattenprovtagning, markprovtagning och bullermätningar samt analysera resultatet
 • Hålla i utbildningar för projektorganisationen, leverantörer och beställare
 • Ha kontinuerlig dialog med beställarens miljöfunktion
 • Genomföra interna revisioner inom projektet och hos leverantörer
 • Delta i externa ISO revisioner
 • Bistå inköp vid upphandling av leverantörer

Tjänsten passar dig som har ett brinnande intresse för hållbarhetsfrågor kopplat till infrastruktur. Vi tror att du kommer att trivas extra mycket i rollen om du tycker om att arbeta nära och tillsammans med produktionen samt vara ute och arbeta en del praktiskt.

Dina erfarenheter

Vi söker dig som trivs med att arbeta i en dynamisk miljö med varierande arbetsuppgifter. Vidare är du ansvarstagande och tycker det är viktigt med god struktur. Du är van att arbeta självständigt och har förmågan att fatta egna beslut. Vi tror att du har några års yrkeserfarenhet inom liknande verksamhet och att du behärskar svensk och engelska i tal och skrift.

Vidare har du en YH-utbildning eller högskoleexamen inom miljö. Alternativt har läst bygg/anläggning med kompletterande kurser inom miljö/hållbarhet.

Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet ifrån branschen samt om du har kunskap och erfarenhet avseende kvalitetsarbete

Vi erbjuder dig

Du blir en del av en projektorganisation där du får mycket frihet under ansvar samtidigt som du har positiva och samarbetsvilliga kollegor att växa tillsammans med. Du kommer även att få samarbeta med övriga KMA-resurser inom Implenia. Hos oss får du ett omväxlande arbete, där inget projekt är det andra likt. Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete i ett internationellt framgångsrikt företag som är i Sverige för att stanna och växa.

Urval sker löpande och tillträde är så snart som möjligt, självklart med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.