Samordnare hållbarhet

Om tjänsten

Samordnare hållbarhet

Tjänst: Samordnare hållbarhet

Företag: HSB

Sista ansökan: 2022-05-10

Ansökan: Ansök här

Vi söker nu en ny medarbetare till vår hållbarhetsavdelning som idag består av totalt 8 medarbetare som jobbar inom områdena hållbarhet, inköp och IT. Nu behöver vi stärka upp med en ny kollega och letar efter dig som brinner för hållbarhetsfrågor och vill vara med och driva vår utveckling framåt!

Om rollen

Vi söker dig som vill utvecklas i en roll som Samordnare inom hållbarhet. Rollen innebär bland annat att vara delaktig i projekt inom hållbarhetsområdet. I dina arbetsuppgifter ingår att jobba med hållbarhetsfrågor t ex miljöcertifiering enligt Miljöbyggnad Silver, samt HSBs hållbarhetsmål för nyproduktion. Du kommer ansvara för att rapportera enligt Lagen om energikartläggning för stora företag, samt samordna vårt ledningssystem enligt ISO 50001 (energiledning). Du kommer vara delaktig och drivande i vårt målarbete och utveckling framåt, samt delta i arbetet med klimat- och hållbarhetsredovisning. Du kommer också att vara delaktig i arbetet med att bevaka och implementera nya lagkrav och regelverk, samt vara ett viktigt stöd till verksamheten.

Din profil
För att trivas i rollen tror vi att du har följande kvalifikationer

  • Relevant eftergymnasial utbildning inom området, tex hållbarhet, bygg- och fastighetsteknik
  • Erfarenhet av miljöcertifieringen Miljöbyggnad Silver samt energi- och klimatredovisningsarbete är meriterande

Vi söker dig som har stort intresse för hållbarhetsfrågor och drivs av att utveckla och förbättra. Du är självgående och trivs att jobba i projektform. Vidare är du flexibel och lösningsorienterad. För att lyckas i rollen har du ett analytiskt förhållningssätt och en förmåga att se helheten. Då rollen innebär många kontakter såväl internt som externt ser vi även att du är relationsskapande och har lätt för att samarbeta med andra.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett utvecklade arbete i en medlemsägd organisation där våra kärnvärderingar: Engagemang, Trygghet, Hållbarhet, Omtanke och Samverkan (ETHOS) är en viktig grund för oss. Med den rätta ambitionen och stark drivkraft är en anställning inom HSB en bra investering i din karriär. Möjligheterna finns hos HSB!

Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning 100% med placering i Jönköping. Resor kan förekomma i tjänsten. Tillträde enligt överenskommelse.

Låter detta som något för dig? Välkommen med din ansökan senast den 8 maj. Urval kan komma att ske löpande under ansökningstiden så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Ulrika Malmsten- Persson, Hållbarhetschef 010-442 36 03, ulrika.malmsten-persson@hsb.se.

Har du frågor om rekryteringsprocessen kontakta Johanna Holm, HR- Specialist, 010- 442 37 88, johanna.holm@hsb.se

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.

Det senaste