Projektledare Miljö

Om tjänsten

Projektledare Miljö

Tjänst: Projektledare Miljö

Företag: Atea

Sista ansökan: 2018-11-20

Ansökan: Ansök här

STOCKHOLM
Sista ansökan 2018-11-20

Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Just nu söker vi på Atea HK i Kista dig som vill jobba som Projektledare Miljö, med fokus på klimat och it-miljöpåverkan. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i it-infrastruktur. 

”På Atea får jag jobba dynamiskt med utmanande frågor i team med fantastiskt härliga kollegor, som dessutom är it-branschens kanske vassaste experter inom hållbarhet. Atea fokuserar mycket på kompetensutveckling och jag har möjligheter att växa varje dag.” – Caroline Colldahl, Hållbarhetsspecialist på Atea 

Din roll i laget 
I rollen som Projektledare Miljö kommer du att hjälpa Atea bli en del av lösning på klimatutmaningen. Vi på Atea tar stort ansvar både vad gäller vår egen verksamhet och branschen som helhet. Vi nu sätter nya hållbarhetsmål och behöver din hjälp för att lyckas nå dem!  

Främst kommer du att jobba med klimatmål och med att hjälpa oss och kunder adressera miljöpåverkan från it. Du kommer att jobba inom Ateas hållbarhetsavdelning, som samlar vassa specialister för att driva hållbarhetsstrategiska frågor internt så väl som mot partners och kunder. Vi arbetar för en ansvarsfull leverantörskedja, för att förbättra vår egen och våra kunders hållbarhetsprestanda samt för att realisera hållbarhetspotentialen från it. 

Du erbjuds en utvecklande roll, där du adresserar utmanande frågor i löpande kontakt med våra kunder och verksamhet men även våra partners och den globala it-branschen. 

 Dina huvudsakliga uppgifter i rollen som Projektledare Miljö är:  

  • Vidareutveckla vår approach till miljöfrågor i hela värdekedjan och stödja kunddialog och upphandling.   
  • Leda projekt med syfte att hjälpa oss och våra kunder att adressera miljöpåverkan från it: leda, planera, fördela och kontrollera projektarbetet och identifiera lämplig förvaltningsstruktur inom verksamheten. 
  • Coacha väsentliga verksamhetsdelar och initiera processer för att vi ska kunna nå klimatmålen.   

Vårt erbjudande till dig  
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av it-infrastruktur och tillhörande tjänster.   

Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana gängse regler och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.  

Som person känner du troligtvis igen dig på följande: 
Du är en strukturerad, självgående projektledare med en kreativ problemlösningsförmåga. Du är kommunikativ och relationsskapande, och ser dig själv som en kunskapsresurs för andra. Du analyserar och bryter ner problem i sina beståndsdelar och arbetar bra med komplexa frågor. Du är övertygande och drivs av att påverka andra och skapa beteendeförändringar. Du vill fortsätta att utvecklas i din yrkesroll.  

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

För att lyckas i tjänsten som Projektledare Miljö, tror vi att du har jobbat minst fem år erfarenhet med att driva miljöfrågor och att du har följande kompetenser: 

  • Högskoleutbildning eller motsvarande inom miljövetenskap, miljöteknik eller andra relevanta områden  
  • Kunskap och tillämpningserfarenhet av standarder, metoder och verktyg för att arbeta med klimatmål, inklusive Co2 beräkning 
  • Kunskap och erfarenhet av att adressera it-miljöpåverkan, både positiva och negativa 
  • Projektledning erfarenhet 
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt  

Erfarenhet inom ”nudging” är meriterande.  

 Vill du bli en del av landslaget? 

Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Chiara Selvetti, chef Hållbarhet, via chiara.selvetti@atea.se alternativt telefonnummer 0701906845. Sista ansökningsdatum 20 november. Ansök med CV och personligt brev. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. 

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.  

Varmt välkommen med din ansökan! 

 Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.