Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Naturvårdsverkets EU-enhet söker en handläggare

Naturvårdsverket har en central roll i miljöarbetet och arbetar pådrivande, stödjande och samlande vid genomförandet av miljöpolitiken. Vi ansvarar för frågor som handlar om klimat och luft, mark, biologisk mångfald, förorenade områden, kretslopp och avfall, miljöövervakning samt miljöforskning

Om tjänsten

Naturvårdsverkets EU-enhet söker en handläggare

Tjänst: Naturvårdsverkets EU-enhet söker en handläggare

Företag: Naturvårdsverket

Sista ansökan: 2020-10-26

Ansökan: Ansök här

EU-enheten arbetar för att svenska prioriteringar inom miljö och klimat ska få genomslag inom EU och internationellt. I uppdraget ingår att samordna, prioritera och delta i EU- och konventionsarbetet. Arbetet sker i nära samarbete med andra enheter inom Naturvårdsverket, Regeringskansliet, andra myndigheter och aktörer i Sverige, inom EU och internationellt. Enheten består av 18 medarbetare.

Vi söker en handläggare som i nära samarbete med kollegor inom enheten och på flera andra enheter vill arbeta med att stärka utvecklingen mot en hållbar plastanvändning inom EU och internationellt.

Naturvårdsverket har i uppdrag av regeringen att särskilt främja en hållbar plastanvändning. Det omfattar flera delar såsom design, produktion och användning av plast, hantering av plastavfall, nedskräpning och mikroplast. Arbetet inkluderar insatser och åtgärder såväl nationellt som inom EU och internationellt.

Dina arbetsuppgifter

  • Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består i att följa utvecklingen av styrmedel och frivilliga initiativ samt bidra till att identifiera och genomföra insatser och åtgärder för att nå en hållbar plastanvändning inom EU och internationellt.
  • Arbetet sker i nära kontakt med Miljödepartementet och relevanta myndigheter samt med myndigheter i andra länder inom EU och internationellt.
  • I rollen ingår också att samordna Naturvårdsverkets internationella plastarbete med det nationella och bidra till att dessa förstärker varandra.

Din kompetens

  • Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning.
  • Du ska ha erfarenhet av att ha arbetat med frågor som rör plast, kemikalier eller avfall inom EU eller internationellt.
  • Du ska ha mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
  • Erfarenhet av arbete på myndighet, inom EU:s institutioner eller i internationella organisationer är meriterande.
  • Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som har både en analytisk och strategisk förmåga samt kan hantera komplexa arbetsuppgifter och processer.
  • Du har god samarbetsförmåga, är drivande, ansvarstagande och har god förmåga att prioritera och strukturera ditt arbete också under perioder där högt tempo råder.

Om anställningen

Anställningen är en visstidsanställning som uppgår till ett år. Anställningens placering är Stockholm alternativt Östersund. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Självklart delar du vår värdegrund – att du i ditt arbete är lyhörd, professionell och offensiv.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 26 oktober 2020.

Kontakt
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta följande personer via växeln, tel.nr 010-698 10 00.

Carolina Sahlén, enhetschef EU-enheten
Helén Klint, handläggare för internationellt plastarbete på EU-enheten
Anders Törngren, facklig representant, Saco
Ficre Zahaie, facklig representant, ST

Biologisk mångfald

Klimat

Krönika

Karriär

Webbinarium

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.