Näringspolitisk expert inom miljö och kemikalieområdet.

Om tjänsten

Näringspolitisk expert inom miljö och kemikalieområdet.

Tjänst: Näringspolitisk expert inom miljö och kemikalieområdet.

Företag: Föreningen Teknikföretagen

Sista ansökan: 2022-03-13

Ansökan: Ansök här

Sverige är ett av världens främsta exportländer när det gäller innovation och teknik, där företag som Volvo, Ericsson och Scania är några av de största aktörerna. Gemensamt för trion är att de är medlemmar i Teknikföretagen. Genom bland annat juridisk rådgivning och politiskt påverkansarbete får de tillsammans med drygt 4200 andra medlemsföretag stärkt konkurrenskraft.

Nu stärker vi vårt näringspolitiska arbete och söker en näringspolitisk expert med ansvar för miljö- och kemikaliefrågor med syfte att ta större plats i debatten nationellt och på EU-nivå genom att lyfta industrins perspektiv inom området.

Om rollen

På den näringspolitiska avdelningen finns det ca 20 medarbetare som är uppdelade i fyra enheter. Du rapporterar till enhetschefen för Handel och Hållbarhet. Enheten ansvarar bland annat för sakkunskap och påverkansarbete inom områdena klimat, energi, miljö, infrastruktur, handel och produktkrav. Arbetet sker i nära samarbete med övriga enheter.

I arbetet ingår att initiera och utveckla dialogen med medlemsföretag, myndigheter, politiker, journalister och andra branschintressenter. Du upprätthåller nätverk av nyckelpersoner och företräder Teknikföretagen i interna och externa sammanhang.

Du följer och påverkar de centrala politiska processerna inom ditt sakområde både nationellt och på EU-nivå. Det gör du bland annat i samverkansgrupper inom Teknikföretagen, Svenskt Näringslivssfären och vår europaorganisation. Du tar löpande fram beslutsunderlag, policydokument och förslag på kommunikativa insatser inom området, remissyttranden är ett naturligt inslag i arbetet. Arbetet sker i nära samarbete med Teknikföretagens medlemsföretag.

Du arbetar även proaktivt genom omvärldsbevakning för att analysera, kartlägga och utveckla strategier för policy inom utpekade ansvarsområden.

Vem är du?

Vi söker dig som delar synen på att näringslivet spelar en avgörande roll för Sveriges fortsatta välfärd och att en grundförutsättning för att lyckas med klimatomställningen är att stärka Sveriges konkurrenskraft.

  • Du är en lagspelare som sätter organisationens bästa först.
  • Du besitter god sakkunskap inom miljö- och kemikalieområdet och är intresserad av att förstå och påverka utvecklingen politiskt i Sverige och i EU.
  • Du har förmågan att snabbt sätta dig in i ett nytt område och bedöma vad som är viktigt och vad som bör prioriteras
  • Du har en god analytisk förmåga och kan självständigt från resultatet av en dialog och samverkan med medlemsföretagen ta fram förslag till Teknikföretagens prioriteringar och policyförslag.
  • Du är en god skribent och har förmågan att ta fram skriftliga underlag som remisser, officiella skrivelser, debattartiklar etc.
  • Du är en skicklig relationsbyggare och trivs i rollen att företräda Teknikföretagen. Du är kommunikativ, har en stark egen drivkraft.
  • Du har en akademisk examen ex som civilingenjör. Du har med fördel en inriktning i miljö- eller kemikalie/materialfrågor på högskolenivå. Vi tror att du har erfarenhet från att ha arbetat inom t.ex. ett teknikföretag, departement, myndighet eller annan organisation med miljö/kemikaliefrågor
  • Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Att du gillar teknik och att vara i framkant med den tekniska utvecklingen ser vi som en självklarhet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid vid vårt kontor vid Östermalmstorg i Stockholm. Vi erbjuder en trevlig arbetsmiljö med bra förmåner, med egen träningslokal och lunchrestaurang i huset. I vårt kontorshus finns möjlighet att parkera sin cykel eller moped och att tillfälligtvis också hyra en parkeringsplats för bil.

Våra värdeord som genomsyrar verksamheten är: Respekterande, Engagerade, Professionella och Modiga.

Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Maria Rosendahl Näringspolitisk chef, tfn 08-782 09 77, e-post maria.rosendahl@teknikforetagen.se.

Det går också bra att kontakta Mona Hill, HR-chef, 08- 782 08 04, e-post mona.hill@teknikforetagen.se.

I denna rekrytering samarbetar vi med Brightness Executive Search. Vid frågor, kontakta rekryteringskonsult Anna-Karin Engvall, tfn 0707-323007, e-post anna-karin.engvall@brightness.se.

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 13 mars 2022. 

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.