Miljöstrateg till Peab

Om tjänsten

Miljöstrateg till Peab

Tjänst: Miljöstrateg till Peab

Företag: Peab Anläggning AB

Sista ansökan: 2020-10-18

Ansökan: Ansök här

Vi söker dig som har ett starkt engagemang för miljöfrågor och som vill ha en nyckelroll i vår förändringsresa. Du blir en viktig spelare för att vi ska nå våra övergripande miljömål om klimatneutralitet, resurseffektivitet och utfasning av farliga produkter. Då miljö blir en allt viktigare del av vår affär är miljöarbetet kritiskt för vår konkurrenskraft. Är du redo för en ny utmaning?

  • Som miljöstrateg kommer du jobba nära miljöchefen och känna ett helhetsansvar för miljöfunktionens arbete.
  • Du får driva egna ansvarsområden och samtidigt ha en stor del i att samordna det förvaltnings- och utvecklingsarbete som sker med hjälp av bl.a. regionernas miljösamordnare.
  • Arbetet kommer också innebära en nära samverkan med dina kollegor i verksamhetsutvecklingsfunktionen, andra staber och produktionen.
  • En viktig del kommer vara att bevaka kravbilden inom miljö i en bransch i snabb förändring och bidra till att omsätta den till bättre miljöprestationer och ökad konkurrenskraft.
  • Detta kan ske t.ex. genom att ta fram nya arbetssätt med stödmaterial, e-utbildningar, hålla seminarier/webbinarier, leda nätverk, delta i leverantörsutveckling mm.

För att ta dig an rollen behöver du som lägst en kandidatexamen från universitet eller högskola och c:a 10 års relevant yrkeserfarenhet, dvs i bygg-/anläggningsbranschen och/eller inom miljö. Du behöver också ha med dig en utbildning inom miljö eller erfarenhet av miljöarbete som vi bedömer som tillräcklig för att klara rollen. Rollen kräver att du har god erfarenhet av att arbeta med miljöledning och miljökommunikation, att du har god kunskap i miljölagstiftningen samt en bred miljökunskap i allmänhet. Du behöver ha en god kommunikationsförmåga på svenska och vana att leda grupper.

Vi letar särskilt efter dig som har erfarenhet av miljöarbete inom anläggningsbranschen eller möjligen närliggande branscher. Om du besitter spetskompetens inom Energi- och klimat, Avfallsfrågor, Kemikalier, Biologisk mångfald/Känsliga områden/Grön infrastruktur, Masshantering och/eller Vattenhantering är det meriterande, i synnerhet om kunskapen är kopplad till anläggningsbranschen.

Som person är du driven och har förmågan att omsätta ditt engagemang i stöd till produktionen från anbud till genomförd entreprenad. Din entusiasm smittar och det i kombination med din trygghet i professionen gör att du blir trovärdig och kan driva våra frågor framgångsrikt. I vår egna lilla arbetsgrupp bidrar du med positiv attityd och laganda, vi ställer upp för varandra och löser uppkomna situationer tillsammans.

Hos oss får du mycket frihet under ansvar men alltid med en engagerad chef redo att bolla och stötta. Du får möjligheten att driva miljöarbete i ett av Sveriges största bygg- och anläggningsföretag, en chans att göra skillnad!

Placeringsort: Vi tror att en placering i Göteborg är lämpligast men det finns också möjlighet till placering i Stockholm eller Malmö.

Vänligen bifoga meritförteckning och personligt brev i ett och samma dokument när du ansöker. I brevet önskar vi att du kort presenterar dig själv, dina relevanta erfarenheter och vad du vill bidra med hos oss.

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.