Miljöstrateg till Flens kommun

Om tjänsten

Miljöstrateg till Flens kommun

Tjänst: Miljöstrateg till Flens kommun

Företag: Flens kommun

Sista ansökan: 2023-11-30

Ansökan: Ansök här

Flens kommun söker engagerad miljöstrateg

Tjänsten vi erbjuder ger dig möjlighet att driva Flens kommuns strategiska miljöarbete. Vi är en kommun med stor potential som vill att din kompetens och engagemang kommer till rätta på den fortsatta vägen mot en hållbar utveckling. Vi söker dig som uppskattar den lilla kommunens sammanhang, där det finns goda möjligheter att påverka små som stora frågor. Du har nära till kollegor och du kommer att få en god överblick över kommunens alla delar. Vi brinner för att skapa en välfärd av hög kvalitet, stärka servicen till medborgarna och ta tillvara på medborgarnas idéer om utveckling. 

I Flens kommun får du ett meningsfullt arbete som gör skillnad på riktigt, med utmärkta pendlingsmöjligheter och ett utvecklande arbetsklimat! Vissa delar av arbetet kan utföras på distans. 

PERSONLIGA EGENSKAPER

För att lyckas i detta uppdrag söker vi dig med ett stort engagemang för miljöfrågor, ett strukturerat arbetssätt och en god kommunikationsförmåga. En stor del av arbetet handlar om att driva och samordna miljöarbetet som utgår från såväl nationella som regionala och lokala styrdokument. Därför ser vi att du har en stark förmåga till överblick och förståelse för hur mål och aktiviteter bidrar till samhällets utveckling. Du har förmågan att skapa förståelse, inspirera och säkra att övriga verksamheter har kännedom om vad som förväntas.  Dina kollegor söker en lagspelare som ser att alla skapar värde utifrån sin kompetens, en person som bidrar till en positiv arbetsmiljö och som gärna hjälper andra när det behövs. 

ARBETSUPPGIFTER

Från och med årsskiftet 2022/23 har vi samlat strategiska kompetenser under en och samma avdelning kallad samhällsutveckling. Syftet är att stärka samarbetet och därmed förmågan till effektiv utveckling av kommunen. Som miljöstrateg samordnar du och följer upp implementeringen av kommunens styrdokument inom miljö och hållbarhet. Du leder till exempel kommunens arbete med avfallsfrågor och cirkulär ekonomi, energi- och klimatomställning samt klimatanpassning. Det ingår även att delta i andra uppdrag och projekt där du bidrar med perspektiv på hållbarhet och miljö. I tjänsten ingår att leda förändringsarbete, genomföra utredningar och analyser och ta fram policydokument. Du formulerar underlag som kan användas vid beslut i kommunstyrelse och kommunfullmäktige. Arbetet innefattar muntliga föredragningar i exempelvis politisk nämnd samt arbete med informations- och utbildningsinsatser internt. Uppdragen varierar såväl i komplexitet som i omfång. 

FÖR DEN HÄR TJÄNSTEN KRÄVS ATT:

Vi söker dig med förmåga att arbeta strategiskt inom miljöområdet och som har god kännedom om Agenda 2030. Du har vana av kvalificerat utredningsarbete och gärna även projektledning. Du har relevant högskoleutbildning, med inriktning miljö, hållbarhet, samhällsplanering eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du är analytiskt lagd och har lätt att uttrycka dig väl i både tal och skrift. Du kan arbeta både självständigt och i grupp och tar stort eget ansvar.  Arbetsuppgifterna ställer höga krav på flexibilitet, kvalitet och serviceanda. Det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation.

MERITERANDE

Det är meriterande om du tidigare arbetat inom kommunal verksamhet och om du har erfarenhet av en liknande roll. 

OMFATTNING/VARAKTIGHET 

Heltid/tillsvidare, provanställning kan bli aktuell

OM ARBETSPLATSEN

Flens kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsplats med lika möjligheter för alla. Vi tillämpar individuell lönesättning och erbjuder våra anställda semesterväxling samt subventionerad friskvård och ersättning för patientvårdsavgift upp till högkostnadsskydd. Tjänsten utgår från Stadshuset i Flen, strax intill tåg- och busstation. Möjlighet till visst distansarbete finns.

ÖVRIGT

I Flens kommun är det enkelt att bo, verka och leva. Här finns det bästa av det mesta med ett rikt fritids- och kulturliv och framgångsrika företag vars tjänster och produkter är unika. Vi som bor i hjärtat av Sörmland är stolta över vår fantastiska natur och våra olika orters särprägel. Vår kommun är det självklara alternativet för dem som söker det goda livet med bra boende, goda kommunikationer och ett bra näringslivsklimat. Du kan läsa mer om oss på vår hemsida www.flen.se eller i vår digitala broschyr här är det enkelt att bo, verka och leva!

Varmt välkommen till Flen!

Kontaktuppgifter: Sanna Almqvist, samhällsutvecklingschef, 0157-43 00 30, sanna.almqvist@flen.se 

Ansökningstid: 231029

Intervjuer kan komma att ske löpande under rekryteringsprocessen.

Fackliga ombud nås via Kontaktcenter: 0157- 43 00 00

OBS! Om du har skyddade personuppgifter ska du inte skicka in ansökan via vårt system.

Vänd dig till kommunens webbplats eller till Kontaktcenter för instruktioner.
Ansök HÄR

Senaste nytt

Biologisk mångfald

Klimat

Krönika

Karriär

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.