Miljöstrateg – med inriktning på klimat

Om tjänsten

Miljöstrateg – med inriktning på klimat

Tjänst: Miljöstrateg – med inriktning på klimat

Företag: Gävle kommun

Sista ansökan: 2020-05-31

Ansökan: Ansök här

Arbetsbeskrivning
Gävle växer! Och nu söker vi en miljöstrateg med uppdrag att göra Gävle klimatneutralt till 2035.

Framtidens Gävle är grönt, tryggt och nära för 120 000 Gävlebor. Det innebär fler bostäder men också mer av arbetsplatser, skolor, omsorg, kultur, idrottsanläggningar, parker och hållbara transporter. Tillsammans gör vi så att Gävle växer.

Gävle har under de senaste tre åren placerat sig som en av Sveriges tre bästa miljökommuner. Vi har precis reviderat vårt miljöstrategiska program, och vi arbetar med att ta fram en klimatfärdplan.

Övergripande planering arbetar med strategiska frågor inom mark, miljö, exploatering och översiktsplanering. Vi är drygt femton medarbetare som tillsammans arbetar för att Gävle ska fortsätta att växa och utvecklas på ett strategiskt och hållbart sätt.

Gävle ska vara klimatneutralt 2035. Det kräver modiga beslut, nya tankesätt, nya vanor och massor av samarbeten och innovativa lösningar. Med överblick, långsiktighet och genomförandekraft bidrar du till framtidens Gävle. Du kommer att samverka med Gävleborna, med företag och verksamheter, med duktiga kollegor och externa parter på regional och nationell nivå.

Ditt uppdrag är att leda och hålla samman vårt klimatarbete så att det blir verklighet och får genomslag. Tillsammans med dina kollegor så driver du utveckling av helheten, för att nå måluppfyllelse. Det gäller både kommunens eget klimatavtryck, men också det samlade geografiska klimatavtrycket för Gävle. Du ser till att Gävle utvecklas i linje med kommunstyrelsens mål och prioriteringar.

Som miljöstrateg hos oss arbetar du med samhällsutveckling. Du är med och formar Gävle. Du ser och prövar vägval och riktningar. Du strävar efter att få koncernen att gå tillsammans i en gemensam riktning.

Vi söker dig som
Vi söker dig som har högskoleutbildning och flera års erfarenhet av att arbeta med miljö- och klimatfrågor. Kanske är du miljövetare, civilingenjör eller samhällsplanerare. Kanske är du samhällsvetare eller kulturgeograf. I vart fall har du goda kunskaper i frågor om miljö, klimat och växthusgasernas påverkan på jordklotet. Du är bekant med begrepp som koldioxidbudget, konsumtionsperspektiv och netto-noll. Du har kunskaper om energi, cirkulär ekonomi och transporter. Du har bra koll på vilka verktyg som finns att använda idag, men känner dig inte begränsad av det eftersom du är beredd att utforska ytterligare verktyg.

Du är duktig på att äga processer som andra verkar i. Du får oss att samverka mot gemensamma mål. Och du är stark i att forma, beskriva och få med andra på dessa mål. Vi ser gärna att du har god förståelse för kommunal planering och kommunala beslut.

För att lyckas hos oss kombinerar du drivkraft och genomförandeförmåga med lusten att samordna och göra tillsammans. Vi arbetar kommunövergripande med utgångspunkten Ett Gävle. Det kräver att du har strategisk förmåga, kan förhålla dig till gemensamma viljor och riktlinjer, och att du kan omsätta dessa i praktisk handling och kloka beslut.

Det viktigaste är ditt förhållningssätt och din nyfikenhet. Hos oss är alla ledare. Du gör dina kollegor bra, och du låter dina kollegor göra dig bra. Har du ett eget driv och lätt att ta till dig, och förmedla, kunskap så kommer vi ha alla möjligheter att trivas tillsammans.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter där just du ges möjlighet att göra skillnad för Gävleborna, idag och imorgon.​

Ditt välmående är viktigt för oss – alla medarbetare som är anställda mer än tre månader har möjlighet att få 1 500 kronor per år i ersättning för friskvård och motion.
Hos oss kan du känna dig trygg – som anställd i Gävle kommun omfattas du av flera olika försäkringar via våra kollektivavtal. Till exempel ingår sjukförsäkring och arbetsskadeförsäkring. Tjänstepensionen
är en kollektivavtalad pension som betalas av Gävle kommun som din arbetsgivare.
Vi vill att du har ett hållbart arbetsliv – som anställd i Gävle kommun har du generösa semestervillkor. Som nyanställd har du dessutom rätt till betald semester redan under ditt första anställningsår.
Din utveckling är viktig för oss – som anställd i Gävle kommun kan du ha ett kompetenskonto – till din egen kompetensutveckling kan du avsätta del av lönen så sätter arbetsgivaren av lika stor del.

 

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.