Miljöstrateg Bygg & anläggning

Om tjänsten

Miljöstrateg Bygg & anläggning

Tjänst: Miljöstrateg Bygg & anläggning

Företag: Swedavia

Sista ansökan: 2022-08-08

Ansökan: Ansök här

Är du en miljöstrateg med erfarenhet inom bygg och anläggning? Swedavia söker dig som vill vara med och påverka utvecklingen av hållbart byggande på våra flygplatser.  

Vi är i en spännande fas i klimatomställningen och i denna tjänst får du möjlighet att arbeta med miljöfrågor inom bygg och anläggning, i en bransch där klimatfrågan är av största vikt. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan och sedan 2020 är Swedavias egna flygplatsverksamhet helt fossilfri.

Vi erbjuder dig en viktig roll där du är med och påverkar framtidens miljö- och klimatarbete på våra flygplatser.

Dina arbetsuppgifter

Som miljöstrateg Bygg och anläggning kommer du att utveckla Swedavias miljöriktlinjer och vägleda miljösamordnare i projekt gällande omsättningen av dem. Du kommer att arbeta inom projektering såväl som byggenomförande. Du kommer att vara sakkunnig i miljörelaterade frågor i bygg-, anläggnings- och utredningsprojekt och du får möjlighet att samverka och påverka i tidiga skeden. I detta ingår också att på övergripande nivå stämma av ambitionsnivån för miljöprestanda i allt från planeringsfasen till pågående- och genomförandefasen.

Du har samordningsansvaret för miljökrav i projekt inom International Airports (Stockholm Arlanda, Bromma Stockholm, Malmö och Göteborg Landvetter Airport. I det ingår att samordna miljösamordnarna i olika typer av pågående projekt så att flygplatsernas miljötillstånd och annan miljölagstiftning vägs in i ställningstaganden. Du är en del av HSSE-avdelningen (Health, Security, Safety och Environment) och Miljöenheten och arbetar integrerat som stöd i bland annat Projektenheten, men också andra delar av verksamheten. I din roll rapporterar du till gruppchef Miljö men har ett uppdrag för avdelningen Projekt och arbetar tätt med chef för Ledningsstöd enheten Projekt.

I denna tjänst finns det möjlighet att arbeta på distans en till två dagar i veckan.

Din profil

Du har naturvetenskaplig eller teknisk utbildning (högskolenivå) eller likvärdiga färdigheter genom yrkeslivet. Du har erfarenhet av miljösamordning alternativt miljöledning inom bygg- och fastighetsbranschen. Du bör ha kunskap om tillstånd och anmälningar enligt miljöbalken och det är en fördel med erfarenhet av PBL och BBR. Du bör ha erfarenhet av arbete med klimatkalkyler i byggprojekt och kunskap om klimatdeklarationer är meriterande.

Det är en fördel om du har arbetat strukturerat med ledningssystem såsom t.ex. ISO 14001.

Du tycker om att hitta nya lösningar, är pedagogisk och van att driva fram genomförande och du förmår att jobba lösningsorienterat i komplexa situationer.

Vi söker dig som är en god organisatör, har ett strukturerat arbetssätt och är van att prioritera och planera din egen arbetstid. Du drivs av att arbeta i grupp, är resultatdriven och motiverad av att ständigt söka förbättringar. Krav på goda språkkunskaper i svenska och engelska med förmåga att uttrycka dig väl såväl i tal som i skrift. Du är även pedagogisk och kan kommunicera med den bredd av kunder som du möter i det dagliga arbetet, från miljökollegor, byggprojektledare till driftpersonal och ledningen. Kunden är i fokus och du har ett generöst förhållningssätt.

Att arbeta på Swedavia

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser. Som anställd på Arlanda får du kollektivtrafikbidrag vilket underlättar för dig som reser kollektivt till och från arbetet. På vår hemsida: Jobba hos oss | Om Swedavia kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Anställningsform: Tillsvidare, heltid. Förtroendearbetstid
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Stockholm Arlanda Airport
Vid frågor kontakta: Therese Ahlin, Gruppchef HSSE Miljö International Airports & Miljöchef Göteborg Landvetter Airport, therese.ahlin@swedavia.se, 010-109 31 70

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar.  Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på: https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Välkommen med din ansökan senast den 8 augusti Urval sker löpande och vi ser fram emot din ansökan.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.