nr-logo

Hållbarhet i praktiken

MILJÖSPECIALIST

Vi söker nu en miljöspecialist som bidrar till att vi tar nästa steg i arbetet mot att bli en klimat- och resurseffektiv verksamhet.

För Förvaltaren handlar hållbarhet om hur vi tar ansvar i det dagliga arbetet och skapar långsiktigt värde för våra intressenter, bl.a. ägare, hyresgäster, medarbetare.

Vi har varit miljöcertifierade sen 2002 och nu vill vi ta nästa steg när det gäller att utveckla systematiken inom områden som t.ex. miljöstyrning i byggprojekt och förvaltning.

Som miljöspecialist är ditt uppdrag att skapa engagemang och förutsättningar i organisationen för att vi ska nå våra mål för en klimat- och resurseffektiv verksamhet. Ditt övergripande ansvar blir att hålla ihop och vidareutveckla miljöledningssystemet, utveckla miljöstyrningen i våra projekt och förvaltning samt att utveckla det systematiska arbetet kring avfallsfrågan.

Du kommer bland annat arbeta med att:

  • Vara ett stöd till organisationen för att vårt arbetssätt inom miljöområdet ska skapa största möjliga nytta och värde för företaget och våra intressenter
  • Vara stöd till organisationen i att ställa och följa upp miljökrav i upphandlingar och projekt.
  • Uppdatera och vidareutveckla miljö- och hållbarhetskommunikationen samt följa upp status och indikatorer på miljöområdet
  • Utbilda organisationen i miljö och hållbarhet
  • Koordinera interna och externa revisioner
  • Genomföra ledningens genomgång
  • Implementera Byggvarubedömningen i projekt och löpande förvaltning
  • Omvärldsbevaka viktiga frågor och förväntningar från omvärlden och nya lagkrav

Du rapporterar till chefen för HR och Hållbarhet. Avdelningen består idag av sex personer, där du blir vår nya miljöspecialist. I rollen ingår att nätverka och samarbeta med kommunens förvaltningar och våra systerbolag inom koncernen Stadshus AB. En förutsättning för att du ska lyckas i ditt uppdrag är också samarbete med övriga avdelningar inom Förvaltaren.

VEM ÄR DU?

Du har erfarenhet av att arbeta systematiskt och strategiskt med miljöarbete. Vi vill att du arbetat med miljöledningssystem och gärna också har erfarenhet av hållbarhetsredovisning och GRI, Byggvarubedömningen samt att ställa och följa upp krav vid upphandling och projekt.

Du har en högskoleutbildning inom relevant område och 2-5 års erfarenhet av liknande arbete.

Vi ser att du som person kan arbeta självständigt och målinriktat. Du är kommunikativ och har god förmåga att engagera och skapa långsiktiga relationer. Samarbetsförmåga ser vi som en av de viktigaste egenskaperna för att lyckas i rollen.

Förvaltarens värdegrund är att vi gillar människor, vi lyssnar nyfiket och vågar utmana och vi säger och gör saker vi kan stå för. Vi erbjuder en arbetsmiljö med engagerade medarbetare, uppskattade ledare och möjligheter att vara med och bidra till ett växande Sundbyberg.

ANSÖKAN

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt på jobb@forvaltaren.se Sista ansökningsdatum är den 3/1 2019. Skicka in din ansökan idag då urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske före sista ansökningsdag. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa till Wendela Falkenström, HR- och Hållbarhetschef 08-706 91 90.

OM OSS

Förvaltaren är Sundbybergs allmännyttiga bostadsbolag och har sedan starten 1947 varit med att bygga och utveckla det moderna Sundbyberg. Genom att äga, utveckla och förvalta hyresrätter och lokaler bidrar vi till ett växande Sundbyberg och en levande och hållbar stad.

För att vi ska vara långsiktigt framgångsrika navigerar vi och följer upp verksamheten utifrån fem områden; Attraktiva bostadsområden, Trygghet och trivsel, Klimat- och resurseffektiv verksamhet, Attraktiv arbetsplats samt Ekonomiskt ansvar.

Förvaltaren ingår i den kommunala koncernen Sundbybergs stadshus AB, med fyra systerbolag som ansvarar för Lokalfastigheter, Avfall och vatten, Stadsnät och Bredband.

Annonsör Fastighets AB Förvaltaren

Ansökan stängd

Ansökningstiden för tjänsten har passerat.
För att se våra öppna tjänster, klicka här!

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4