Miljöspecialist till Energi- och Miljöenheten

Har du erfarenhet av samordning eller ledning av miljöarbete? Nu söker vi dig som vill vara med på vår resa med att driva arbetet inom hållbart byggande och förvaltning vidare mot våra ambitiösa miljö- och klimatmål. Vågar vi välja varandra?

Om tjänsten

Miljöspecialist till Energi- och Miljöenheten

Tjänst: Miljöspecialist till Energi- och Miljöenheten

Företag: Telge Fastigheter

Sista ansökan: 2023-08-23

Ansökan: Ansök här

Så här säger Egon Dahlgren, Chef Teknik och Service, om rollen

Gruppen du ingår i är strategiskt viktig för bolaget och består av engagerade miljöspecialister, energi- och driftingenjörer samt styr- och reglerexpertis.  Inom området miljö och klimat arbetar vi idag fokuserat för att tillvarata och stärka ekosystemtjänster, ställa klimatkrav, bygga giftfritt och utveckla arbetssätt för cirkulär byggnation. Vi har också påbörjat arbetet för att skapa ett robust fastighetsbestånd som ska klara följderna av klimatförändringarna. Vi är ett miljö- och klimatmedvetet bolag som inser vilka utmaningar vi har framför oss. Därför söker vi nu dig som vill vara med och driva vårt miljö- och klimatarbete framåt.

Arbetsuppgifter och ansvar

Som miljöspecialist kommer du driva arbetet mot en hållbar byggnation och förvaltning tillsammans med dina kollegor inom enheten samt med byggprojektledare och förvaltare. Tjänsten är organiserad inom avdelningen teknik & service på enheten energi och miljö. Inom avdelningen finns specialister inom områdena miljö, energi, teknisk fastighetsdrift, styr och regler, brand och säkerhet, entreprenadavtal, mark/utemiljö och lokalvård. Samtliga specialister har som uppdrag att vara drivande inom sitt område och att vara stödfunktion inom bolaget.

Tjänsten innebär såväl strategiskt som operativt arbete. Inom det strategiska miljö- och klimatarbetet kommer du tillsammans med kunniga kollegor och företagsledningen att ta fram målsättningar, aktiviteter och planera arbetet. Du kommer arbeta med bolagets miljö-, klimat- och hållbarhetsrapportering samt vara en drivande samarbetspart inom bolags- och koncerngemensamma samverkansforum. Du rapporterar inom miljöområdet till företagsledningen och bolagets styrelse.

Inom det operativa miljö- och klimatarbetet kommer du arbeta genom hela byggnations- och förvaltningscykeln med kravställning och kravefterlevnadskontroll och som miljöstöd gentemot entreprenörer och till kollegorna inom bolaget. För oss är det systematiska miljöarbetet viktigt vilket innebär att vi arbetar standardiserat och tjänsten omfattar att hålla rutiner inom ansvarsområdet uppdaterade samt säkerställa att vi efterlever gällande miljölagstiftning. För att vi ska lyckas med framdrift inom miljö- och klimatarbetet är det centralt att alla funktioner inom bolaget arbetar för det och därför ingår det i rollen att hålla utbildningar för kollegorna inom bolaget.

Tjänsten är tillsvidare med tillträde så snart som möjligt.

Vi är Telge Fastigheter

Telge Fastigheter får människor att mötas! Vi äger och förvaltar rum för livets alla faser så som skolor, förskolor och äldreboenden, liksom kommersiella fastigheter. I dag är vi cirka 100 kollegor inom kompetenserna projekt, fastighetsförvaltning, brand och säkerhet, kvalitet, energi och miljö, fastighetsdrift, lokalvård, affärsstöd och chefstab. Tillsammans arbetar vi för att förvalta och förädla långsiktigt och hållbart, med Lean som ledstjärna.

Vår önskelista

Vi söker dig med en examen från universitets- eller högskoleutbildning inom miljö, hållbarhet, samhällsplanering eller motsvarande. Du har erfarenhet av samordning och/eller ledning av miljöarbete från offentlig eller privat verksamhet. 

Eftersom vi förenar affärer med samhällsnytta behöver du ha fallenhet för att se helheter. Du förstår, och har förmågan att förklara, till exempel hur människans välbefinnande hänger ihop med biologisk mångfald. Du tycker om att driva frågor framåt och är angelägen om att hålla dig à jour med utvecklingen inom miljö- och klimatområdet.

För att passa i rollen som miljöansvarig behöver du vara handlingskraftig, systematisk, självständig, drivande och samarbetsfokuserad. Andra egenskaper som vi ser som självklara är noggrannhet, samarbetsvilja och prestigelöshet. Det är tillsammans vi kommer framåt! Såväl skriftlig som muntlig kommunikation är centralt i denna roll. Du behöver känna igen dig i våra kärnvärden öppen, enkel, personlig och modig. Bra svenska och engelska i tal och skrift, kunskaper i Office-paketet och B-körkort är annat som behövs för den här tjänsten.

Plus i kanten

  • Erfarenhet av miljöarbete inom samhällsplanering och samhällsbyggande eller liknande verksamhet är meriterande.
  • Certifierad Miljöbyggsamordnare och gärna inom SGBC´s certifieringssystem för Miljöbyggnad.
  • Kunskaper inom miljöbedömningsverktyg.
  • Erfarenhet av kravställning vid upphandling avseende hållbarhetskrav.
  • God insikt och förståelse av processarbete och beslutsvägar inom kommunal verksamhet.

Mångfald, inkludering och trygghet

Vi på Telge arbetar aktivt för mångfald och inkludering och välkomnar därför medarbetare med olika erfarenheter, bakgrunder och kompetenser. En trygg och säker arbetsmiljö är vår högsta prioritet. Arbetspsykologiska tester ingår i våra rekryteringsprocesser till chefs- och specialisttjänster och vi genomför återkommande, slumpmässiga drogtester och bakgrundskontroller bland alla våra medarbetare.

Hör av dig idag!

Vänta inte, vi vill veta mer om dig! Då vi arbetar med löpande urval är det viktigt att du skickar in din ansökan så snart du kan, dock senast 28 augusti 2023.

Ta kontakt

Vid frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig för rekryteringen Egon Dahlgren, chef teknik och service på 08-550 222 76. Har du frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta Veronika Löfström, HR-strateg 08-550 211 57. Facklig kontaktperson på Telge är Robert Holm för Vision, som du når på 08-550 220 00.

Våga välja Telge

Kom och jobba i expansiva och färgstarka Södertälje kommun! Här väntar 100 000 invånare på att du ska göra skillnad i deras vardag, och 870 medarbetare väntar på sin nya kollega. Telge är leverantören med en hel kommun som både arbetsgivare och kund. Vi är koncernen som ger det mesta av det bästa inom bostäder, fastigheter, energi, nät, tillväxt, återvinning, hamn, inköp och science center. Som förvandlar vår vinst till Södertäljebornas, bokstavligen och dagligen, för att skapa ett bättre, smartare och mer hållbart samhälle än någonsin. Frihet under ansvar, karriärsutveckling, kollegial gemenskap, bra förmåner och lean-tänk. Det är saker som våra medarbetare gillar lite extra med att jobba just hos oss.

Biologisk mångfald

Klimat

Krönika

Karriär

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.