Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Miljöspecialist inom miljöcertifiering och miljöledning

Om tjänsten

Miljöspecialist inom miljöcertifiering och miljöledning

Tjänst: Miljöspecialist inom miljöcertifiering och miljöledning

Företag: Peab Sverige AB

Sista ansökan: 2021-05-09

Ansökan: Ansök här

Göteborg

Vill du jobba med rådgivning kring miljöcertifiering av byggnader? Vill du samtidigt leda vår ISO 14000-certifiering? Då har vi det perfekta jobbet för dig!

Vilka är vi?

Vi är en grupp om sex miljö- och kvalitetsspecialister med olika kompetensområden samt jag, Veronica, som leder gruppen och är kvalitets- och miljöchef på Affärsområde Bygg. Vi är en social grupp med tät kontakt inom gruppen, där vi stöttar och utvecklar varandra. Vi samverkar nära med övriga stödfunktioner och regioner vilket är en förutsättning för vårt framgångsrika förbättrings- och utvecklingsarbete.

Hur ser din arbetsdag ut?

Du har en delad tjänst. Den ena delen handlar om att vara rådgivare för Peabs byggverksamhet i frågor om miljöcertifiering av byggnader (specifikt Miljöbyggnad). Huvudsakligen innebär det att förvalta och utveckla våra arbetssätt i projekt samt att vara ett stöd i specifika frågeställningar. Dessutom har du ett samordningsansvar för erfarenhetsåterföring inom ämnesområdet och för att bevaka samt påverka utvecklingen av miljöcertifieringssystemet Miljöbyggnad.

Den andra delen innebär att leda, planera och utveckla vårt miljöledningssystem för att upprätthålla ISO 14001-certifieringen för byggverksamheten. Det innebär bl.a. att planera och genomföra ledningens genomgång, delta i revisioner, följa upp miljömål samt miljöolyckor och tillbud, miljöavvikelser. Utvecklingen av miljöledningssystemet sker tillsammans med motsvarande roll för kvalitetsledningssystemet.

Vem är du som kommer trivas här?

Vi tänker att du har relevant universitets-/högskoleexamen eller motsvarande och har minst 5 års arbetslivserfarenhet inom områdena som tjänsten omfattar. Du har haft rollen som miljöbyggnadssamordnare i projekt samt har erfarenhet av miljöledning.

Det är meriterande om du har erfarenhet av både interna och externa revisioner. Har erfarenhet och/eller kunskap om andra miljöcertifieringssystem för byggnader t.ex. BREEAM, LEED och WELL.

Vi söker dig som är strukturerad, drivande och ansvarskännande. Du är prestigelös och har förmåga att prioritera och se helheten samt är lyhörd för verksamhetens behov. För att lyckas i rollen måste du både tycka om att driva ditt arbete självständigt och samtidigt vara samarbetsorienterad och kunna bemöta och samarbete med olika personligheter. Du måste ha förmåga att leda, fördela och följa upp arbete. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Mer om placering och om din ansökan

Dina kontaktytor är inom hela Sverige. Placeringsort kan vara på något av Peabs kontor i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Arbetet kommer att medföra resor i tjänsten, efter att pandemirestriktionerna har dragits ner.

Jag hoppas att detta låter intressant för dig. Tveka inte, skicka in din ansökan idag, vi tillämpar löpande urval så tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Vad erbjuder vi?

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Biologisk mångfald

Klimat

Krönika

Karriär

Webbinarium

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.