Miljöspecialist förorenade områden

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Om tjänsten

Miljöspecialist förorenade områden

Tjänst: Miljöspecialist förorenade områden

Företag: Swedavia

Sista ansökan: 2020-08-31

Ansökan: Ansök här

Swedavia vill vara ett föredöme i att driva flygets klimatomställning. Vi ska också minimera spridningen av föroreningar från flygplatsverksamheten till mark, vatten och sediment.

Nu behöver vi komplettera vår miljöavdelning med en miljöspecialist med kunskap om föroreningar i mark och vatten. Tjänsten ingår i bolagets centrala miljöavdelning som samarbetar tätt ihop med miljökollegorna på våra tio flygplatser.

Dina arbetsuppgifter

Som miljöspecialist för förorenade områden kommer du att ha ansvar för samordning av Swedavias arbete med historiska föroreningar i mark, vatten och sediment. Flygplatsverksamheten har historiskt lett till spridning av föroreningar såsom PCB, metaller, olja och PFAS i flygplatsmiljön och i närliggande recipienter. Med historiska föroreningar avses föroreningar som uppstod före 2010 då Swedavia AB tog över flygplatsverksamheten från LFV (tidigare Luftfartsverket).

Din profil

Vi söker dig med naturvetenskaplig eller teknisk utbildning eller som har fått likvärdiga färdigheter genom yrkeslivet. Du har tidigare arbetat med förorenade områden, föroreningar i vatten och sediment samt är väl insatt i miljölagstiftningen och har kunskap om miljöarbete vid tillståndspliktig verksamhet.

Det är meriterande om du har:

  • Tidigare erfarenhet av arbete med andra typer av föroreningar såsom PCB, metaller och olja
  • Tidigare erfarenhet av arbete med PFAS-relaterade frågeställningar
  • Arbetat i konsultrollen kopplat till förorenade områden
  • Praktisk erfarenhet av miljötekniska undersökningar av mark, vatten och sediment och/eller miljöriskbedömningar
  • Praktisk erfarenhet av åtgärdsutredning eller efterbehandling
    Haft rollen som beställare av denna typ av tjänster
  • Kunskap/utbildning inom ekotoxikologi.

Du har förmåga att omsätta analysresultat och andra detaljer till övergripande strategier och långsiktiga planer. Du klarar av att hantera viss osäkerhet och förmår att jobba lösningsorienterat i komplexa situationer.

Tidvis är det högt tempo och kort framförhållning när beslutsunderlag och faktasammanställningar ska produceras, därför är det viktigt att du är en god organisatör, har ett strukturerat arbetssätt och är van att planera din egen arbetstid. Du trivs med att driva flera projekt samtidigt. Du har goda språkkunskaper i svenska och engelska med förmåga att uttrycka dig pedagogiskt såväl i tal som i skrift. Som person trivs du med att arbeta både självständigt och i nära samarbete med andra.

Vi erbjuder

Swedavia verkar i en ständigt föränderlig omvärld där vi är med och visar vägen till ett hållbarare samhälle. Miljöarbetet är väl förankrat i företagets visioner, strategier och värderingar, och miljöorganisationen arbetar bl.a. med olika fokusområden genom flexibla arbetsgrupper vilket erbjuder medarbetarna tillfällen att fördjupa sig i specifika aktuella frågeställningar.

Swedavia är ett miljö- och energicertifierat företag enligt ISO 14001 och 50 001.

 

På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På www.swedavia.se/jobb kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt

Tillsvidare heltid

Stockholm Arlanda, andra placeringsorter kan diskuteras. Tjänsten innebär resor till våra flygplatser, och tjänsteresor utanför Sverige kan förekomma.

Suvi Häkkinen, biträdande miljöchef Miljö, 010 109 03 56 alternativt suvi.hakkinen@swedavia.se

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på: https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Urvalet sker löpande, dock vill vi ha din ansökan senast den 31 augusti 2020.

Ansök här

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.