Miljöspecialist

Om tjänsten

Miljöspecialist

Tjänst: Miljöspecialist

Företag: Hemsö fastighets AB

Sista ansökan: 2023-01-05

Ansökan: Ansök här

Tack vare Hemsös långsiktiga ägande står hållbarhetsarbetet högt på agendan. Är du en engagerad lagspelare med brinnande intresse för hållbarhet? Anslut till en organisation som stärker ryggraden i samhället och arbeta med hållbarhet – på riktigt!


Varför Hemsö?

Medarbetarna är vår framgångsfaktor! Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare för nya medarbetare och samtidigt sträva efter att nuvarande medarbetare stannar och utvecklas. Vi erbjuder kontinuerlig kompetensutveckling genom utbildning och genom att ge medarbetarna utökat ansvar och mer avancerade arbetsuppgifter. Som ett kvitto på detta blev Hemsö, som enda företag i fastighetsbranschen, utsedd till ett av Sveriges bästa karriärföretag 2022 och har även fått utmärkelsen tidigare år.

Vår kultur präglas av eget ansvar, prestigelöshet och en passion för den samhällsnytta vi bidrar till. Kulturen är viktig för oss – då menar vi inte bara värderingar utan även en tillåtande kultur som på riktigt ger oss möjlighet att testa idéer och att våga göra fel. Detta bidrar till att vi kan ta snabba beslut, påverka arbetet och dela den passion vi känner för samhällsnyttan. Det skapar goda förutsättningar för att våra medarbetare ska vara hållbara över tid.

Ditt uppdrag som miljöspecialist

Hemsös affärsidé är att hållbart utveckla, äga och förvalta samhällsfastigheter. Hållbarhetsarbetet är strategiskt och fokuserar på de områden där vi kan göra skillnad och bidra till ökad hållbarhet för alla som på olika sätt berörs av våra fastigheter och för samhället i stort. För att våra fastigheter ska vara trygga och hälsosamma för både människor och miljö krävs ett gediget miljöarbete som går i linje med bolagets affärsidé.

Som miljöspecialist axlar du en strategisk såväl som operativ roll. I ditt uppdrag säkerställer du att arbetet med hållbart byggande och att miljöcertifieringar utvecklas i enlighet med bolagets ägardirektiv, strategi och uppsatta mål. Du ansvarar för att utveckla de hållbarhetskrav Hemsö ställer i byggprojekt i nära samarbete med bolagets projektutvecklare samt externa miljösamordnare. Vidare agerar du bolagets expert inom miljöcertifiering och leder arbetet gentemot Hemsös långsiktiga strategi.

Sist men inte minst är du ett viktigt stöd inom organisationen där du ger dina kollegor rätt förutsättningar för att ni tillsammans ska vara ledande inom området.

Du utgår från huvudkontoret i centrala Stockholm och rapporterar till Emma Weman som är hållbarhetschef på Hemsö.

Övriga arbetsuppgifter i urval

  • Ansvarig för utveckling och uppföljning av SundaHus Miljödata
  • Medverka i arbetet kring hållbar finansiering och hållbarhetsredovisning
  • Bidra med kompetens kring byggande och klimat i arbetet med implementering av Hemsös klimatfärdplan

Känner du igen dig i nedan?

För att lyckas i rollen som miljöspecialist ser vi att du har minst fem års erfarenhet av arbete med hållbarhetsfrågor i fastighetsbranschen, med fördel från konsultsidan. Du har en akademisk eftergymnasial utbildning samt besitter djup kunskap för certifiering enligt de största miljöcertifieringssystemen. Vidare har du praktisk erfarenhet av hållbart byggande samt kompetens inom klimatberäkningar kopplat till byggprojekt.

Som person gillar du att tänka nytt och drivs av att få vara med och utveckla hållbarhetsarbetet. Du är inte rädd för förändring, men är samtidigt strukturerad och kommunikativ i ditt arbete. Tack vare din prestigelösa inställning kan du med lätthet växla mellan att vara strategisk såväl som operativ, beroende på behov. För att trivas på bolaget och i teamet är det viktigt att du är en lyhörd och engagerad lagspelare som drivs av er gemensamma framgång.

Kompetens, erfarenhet och professionalism är en självklarhet men lika viktigt är att alla delar vår gemensamma värdegrund.

Ansökan

Vid denna rekrytering samarbetar Hemsö med Croisette Human Capital, som tillsätter kompetens inom fastighetsbranschen. För oss på Human Capital är det av stor vikt att du som kandidat känner dig inkluderad och trygg under hela rekryteringsprocessen. Vi arbetar därför hårt för hålla dig uppdaterad så långt det bara är möjligt.

Urval och intervjuer sker löpande och vi önskar därför få in din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor angående tjänsten, vänligen kontakta Amanda Edén på amanda.eden@croisette.se eller 073-944 37 40.

Om Hemsö

Med 466 samhällsfastigheter i Sverige, Finland och Tyskland är Hemsö Sveriges ledande ägare inom segmentet. Bolaget förvaltar och utvecklar fastigheter för äldreboende, utbildning, vård och rättsväsende och har sedan starten 2009 vuxit kraftigt. Hyresgästerna utgörs till största del av stat, kommun, och region men även av privata företag med skattefinansierad verksamhet. Hemsö, som ägs av Tredje AP-fonden till 85 procent och av AB Sagax till 15 procent, har idag ett fastighetsbestånd som omfattar ett fastighetsvärde på 85 miljarder kronor.

Hemsös vision är att stärka ryggraden i samhället. De fastigheter vi utvecklar och förvaltar har stor inverkan på samhället i stort. Det är i våra fastigheter vi börjar vårt lärande och det är även där vi summerar vår livsgärning. Tillsammans kan vi ge samhället en hållbar ryggrad så att vi alla står stadigare inför morgondagens utmaningar.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.