Miljöskyddsinspektör till Miljökontoret

Om tjänsten

Miljöskyddsinspektör till Miljökontoret

Tjänst: Miljöskyddsinspektör till Miljökontoret

Företag: Linköping Kommun

Sista ansökan: 2020-11-18

Ansökan: Ansök här

Om arbetsplatsen

Du kommer som livsmedelsinspektör vara placerad på Miljökontoret, som är ett av sex kontor inom Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen och arbetar under Bygg-och miljönämnden. Vår ambition är att ha ett nära samarbete inom hela förvaltningen och därmed arbeta processorienterat. Miljökontoret leds av en miljöchef och är organiserat utifrån tre områden; livsmedel, miljöskydd och hälsoskydd, som vart och ett leds av en avdelningschef. Här arbetar du tillsammans med cirka 40 engagerade och kompetenta kollegor.

Miljökontoret samverkar med företag, myndigheter och samhällsaktörer för att säkra en trygg miljö för Linköpings kommuns medborgare och är en samhällsviktig funktion, inte minst under rådande omständigheter med andledning av Covid-19.

I årskiftet 2021/2022 kommer Miljö-och samhällsförvaltningen att flytta till ett ny, modern och aktivitetsbaserad arbetsplats i Ebbepark.

Arbetsbeskrivning

Som livsmedelsinspektör ingår du i en grupp av inspektörer på livsmedelsavdelningen, där de övergripande målen för livsmedelskontrollen är med utgångspunkt för konsumenters och företags bästa. Målet är att skapa en säker miljö för kommuninvånare och turister på restauranger, serveringar, hos grossister och kommunala verksamheter, och tillsammans arbeta för att göra Linköping till en attraktiv och säker plats att bo, besöka och utvecklas i.

Våra livsmedelsinspektörer arbetar utifrån fyra områden; att säkra livsmedel och att företag tar hänsyn till dokumentation och livsmedels spårbarhet, att den mat som säljs är densamma som den som marknadsförs till konsument samt trängseltillsyn med anleding av Covid-19,

I din roll som livsmedelsinspektör kommer du att utifrån gällande lagstiftningar samt EU-förordningar arbeta med allt som innefattar livsmedelskontroll. Därmed arbetar du ansvarsfullt och självständigt med att planera och utföra hela processer med kontroller, inspektioner samt revisioner.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom livsmedelsområdet, såsom kostvetare, kostekonom, mikrobiolog, miljövetare, agronom eller annan högskoleutbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. För tjänsten krävs att du har god kunskap om livsmedelslagstiftninen och gällande förordningar  kopplat till området. B-körkort och god datorvana ett krav.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från livsmedelskontroll, myndighetsutövning eller tidigare arbetserfarenhet av kontroller och tillsyn.

För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du värdesätter och eftersträvar ett gott samarbete mellan kollegor i hela verksamheten och ser olikheter och diskussioner som en utvecklande del av arbetet. För att trivas i arbetet är det viktigt att du ska känner dig trygg med att arbeta självständigt, har hög integritet och förmåga att skilja mellan det privata och det professionella. Arbetet innebär många kontakter med verksamhetsutövare och andra myndigheter, vilket sätter krav på en god kommunikativ förmåga samt att du är förtroendeingivande och trygg i din yrkesroll. Vi ser gärna att du har god förmåga att hålla uppsatta tidsramar och planerar, organiserar och prioriterar dina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt. Vid stressade situationer behåller du ditt lugn och du gör korrekta bedömningar och visar omdöme i uttalanden, ageranden och beslut.

Välkommen med din ansökan för att bli en del av en driven och engagerad arbetsgrupp som arbetar för samällsnytta och där lärande och kompetensutveckling är en del av det dagliga arbetet. I gruppen delar vi med oss av våra erfarenheter och stöttar varandra i olika sakfrågor. Detta är ett utvecklande arbete i en välfungerande organisation med en spännande framtid till mötes.

Information om tjänsten

Tillträde: Omgående eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.