Miljösamordnare – Välkommen till oss på Miljöavdelningen

Om tjänsten

Miljösamordnare – Välkommen till oss på Miljöavdelningen

Tjänst: Miljösamordnare – Välkommen till oss på Miljöavdelningen

Företag: Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Medicinsk Fysik och Teknik (MFT)

Sista ansökan: 2021-10-01

Ansökan: Ansök här

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Miljöavdelningen arbetar med sjukhusövergripande miljöfrågor, och är sjukhusledningens stöd i miljöfrågor. På miljöavdelningen finns fyra medarbetare, en miljöstrateg med övergripande ansvar och tre miljösamordnare.

Enligt Västra Götalandsregionens mål ska Sahlgrenska Universitetssjukhus (SU) vara certifierat enligt ISO 14001 senaste 2025. SU har ett miljöledningssystem uppbyggt enligt ISO 14001, och delar av sjukhuset är redan certifierat.

Miljöavdelningen är geografiskt placerad på Torggatan 1A i Mölndal, där även andra sjukhusgemensamma administrativa funktioner finns placerade. Organisatoriskt tillhör Miljöavdelningen verksamhetsområde Medicinsk fysik och teknik.

Vi arbetar efter Sahlgrenska Universitetssjukhusets värdegrund ”Tillsammans – för patienten, med patienten”.

Arbetsuppgifter

Som miljösamordnare samordnar och driver du arbetet inom några av våra målområden, som till exempel transporter och resor, medicinska gaser, energi och miljöledning. Arbetet kräver flexibilitet och innebär många olika moment, som till exempel att utbilda och inspirera sjukhusets personal inom miljöområdet, ta fram underlag för anmälningar enligt miljöbalken eller redovisningar till tillsynsmyndighet och utveckla miljöledningssystemet. Arbetet innebär också att vara revisionledare för internrevision av miljöledningssystemet och att administrera både miljöportalen (miljösidan på intranätet) och externa hemsidan med avseende på miljö.

Om dig

Du ska ha läst miljövetenskap på högskolenivå eller ha yrkeserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som motsvarande. Utöver ovanstående ska du ha relevant yrkeserfarenhet, minst ett år. Meriterande är om du har utbildning inom miljölagstiftning, miljöledningssystem och internrevision (ISO 14001). Yrkeserfarenhet av arbete med miljöfrågor inom offentlig förvaltning som klassas som miljöfarlig verksamhet eller på tillsynsmyndighet är meriterande. Yrkeserfarenhet av arbete direkt kopplat till miljölagstiftning och/eller yrkeserfarenhet av arbete med miljöledningssystem, inklusive revision ses också som meriterande.

Som person ska du vara flexibel och ha förmåga att prioritera. Du ska ha lätt för att både samarbeta och jobba självständigt, kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, ha datorkunskaper med mera. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

 

Biologisk mångfald

Klimat

Krönika

Karriär

Webbinarium

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.