Miljösamordnare – Telge Fastigheter

Om tjänsten

Miljösamordnare – Telge Fastigheter

Tjänst: Miljösamordnare – Telge Fastigheter

Företag: Telge Fastigheter

Sista ansökan: 2022-06-02

Ansökan: Ansök här

Södertälje växer och vi står inför en spännande expansion av både kommunala lokaler och kommersiella fastigheter. Telge Fastigheter behöver därför förstärkning i form av en miljösamordnare. Som Miljösamordnare arbetar du brett med miljö- och hållbarhetsfrågor inom bolaget med kravställning, uppföljning, utbildning och utveckling av verksamheten, med målet klimatneutral byggnation 2030 i sikte.

Så här säger Elna Topac, rekryterande chef, om rollen:

Som miljösamordnare arbetar du på avdelningen Teknik & Service och ingår i gruppen energi och miljö, vars huvudsakliga uppdrag är att vara en stödfunktion inom bolaget i energi- och miljöfrågor. Du kommer arbeta i nära samarbete med Telge fastigheters andra miljö- och energisamordnare. Vi kan erbjuda dig ett varierande och utvecklande arbete.

Arbetsuppgifter och ansvar

I rollen som miljösamordnare deltar du som kravställare vid upphandlingar och deltar/driver kravuppföljning i avtal och ramavtal. Inom våra byggprojekt är du kravställare inom ditt kompetensområde. Genom byggprocessen följer du upp att ställda krav efterlevs och har en kontinuerlig dialog och samarbete med våra byggprojektledare, konsulter och entreprenör. Dessutom bevakar och följer du upp miljöcertifiering – nyproduktion enligt SGBC:s Miljöbyggnad nivå silver. Du kommer också att utbilda kollegor på bolaget inom miljö- och hållbarhet och arbeta i kommunal- och mellankommunal samverkan för utveckling av bolagets miljö- och klimatarbete inom byggnation och förvaltning. Arbetsuppgifter som också är aktuella och centrala i din roll är miljö- och klimatrapportering, analys och förarbete kopplat till miljö-, klimat- och hållbarhetsmål för bolaget samt remisshantering, föredrag och redovisning av ärenden för beslut.

Arbetsuppgifterna varierar över tid och eventuella fokusområden kan bli aktuella utefter kompetensprofil samt utefter övriga medarbetare. I ditt arbete ingår även att vara delaktig i utvecklingen av våra interna processer. Vi arbetar enligt Lean-metodik där ständiga förbättringar är en viktig komponent för att driva arbetet framåt.

Vi är Telge Fastigheter

Telge Fastigheter får människor att mötas! Vi äger och förvaltar rum för livets alla faser så som skolor, förskolor och äldreboenden, liksom kommersiella fastigheter. I dag är vi cirka 100 kollegor inom kompetenserna projekt, fastighetsförvaltning, brand och säkerhet, kvalitet, energi och miljö, fastighetsdrift, lokalvård, affärsstöd och chefstab. Tillsammans arbetar vi för att förvalta och förädla långsiktigt och hållbart, med Lean som ledstjärna.

Vår önskelista

Vi är nyfikna på dig! För att vara aktuell för den här rollen behöver du ha en universitets- eller högskoleutbildning (minst 3-årig) inom miljö, hållbarhet, samhällsplanering, fastighet eller motsvarande och erfarenhet från miljöarbete inom fastighets- eller anläggningsbranschen. Du behöver också erfarenhet av miljöcertifiering, exempelvis miljöcertifiering av nybyggnation och/eller befintlig byggnation, teoretisk och praktisk erfarenhet av byggprocessen och god erfarenhet av att planera och driva projekt och/eller självständigt arbete. Som person är du tydlig, noggrann, strukturerad och ordningsam och kan växla mellan helhetsperspektiv och detaljnivå. Du är analytisk men kan se helheter. Du har god kommunikationsförmåga, hög social kompetens och förmåga att bygga och bibehålla relationer samt lätt för att skapa förtroende i samarbetet med andra. Du är prestigelös, nytänkande och idérik och är öppen för att hjälpa kollegor och dela med dig av dina erfarenheter samt arbeta över ansvarsgränserna. Självklart känner du igen dig i våra kärnvärden – öppen, enkel, personlig och modig. Bra svenska och engelska i tal och skrift, goda kunskaper i Office-paketet och B-körkort är annat som behövs för den här tjänsten.

Plus i kanten

Ingen är perfekt, men om du har kunskap och/eller erfarenhet från något eller några av följande är det bra: LOU; Sunda Hus eller likvärdiga materialbedömningsdatabaser; metodik för klimatberäkningar; fuktsäkerhetsarbete inom byggprocessen; klimatberäkningar och miljömålsarbete; ekosystemtjänster eller naturbaserade lösningar; arbete med verksamheter som innehar miljötillstånd eller är anmälningspliktiga enligt miljölagstiftningen; arbeta som miljöbyggsamordnare inom byggnation och gärna inom SGBC:s certifiering för Miljöbyggnad, samt är flerspråkig.

Hör av dig idag!

Vänta inte, vi vill veta mer om dig! Inkommande ansökningar hanteras löpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningsperioden. Ansök därför så snart som möjligt, och allra senast 2 juni 2022.

Ta kontakt

Undrar du något om tjänsten? Då ska du kontakta Elna Topac, rekryterande chef, på 08-550 218 07. Har du frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta Veronika Löfström, HR-strateg, 08-550 211 57. Fackliga kontaktpersoner är Sanne-Liv Olsen för Vision och Anders Lindgren för SACO. Du når båda på 08 550 220 00.

Våga välja Telge

Kom och jobba i expansiva och färgstarka Södertälje kommun! Här väntar 100 000 invånare på att du ska göra skillnad i deras vardag, och 870 medarbetare väntar på sin nya kollega. Telge är leverantören med en hel kommun som både arbetsgivare och kund. Vi är koncernen som ger det mesta av det bästa inom bostäder, fastigheter, energi, nät, tillväxt, återvinning, hamn och inköp. Som förvandlar vår vinst till Södertäljebornas, bokstavligen och dagligen, för att skapa ett bättre, smartare och mer hållbart samhälle än någonsin. Frihet under ansvar, karriärsutveckling, kollegial gemenskap, bra förmåner och Lean-tänk. Det är saker som våra medarbetare gillar lite extra med att jobba just hos oss.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.

Det senaste