Miljösamordnare mot yttre miljö

Om tjänsten

Miljösamordnare mot yttre miljö

Tjänst: Miljösamordnare mot yttre miljö

Företag: Epiroc Drilling Tools AB

Sista ansökan: 2022-10-05

Ansökan: Ansök här

Vi söker en kunnig och kommunikativ Miljösamordnare för att driva frågor inom området yttre miljö till vårt SHEQ-team! Detta är en varierad och viktig roll där du får möjligheten att jobba med ett brett kontaktnät på en global arbetsplats som prioriterar miljö och kvalitet.

Ditt uppdrag

Som Miljösamordnare kommer du att arbeta med att koordinera alla frågor för yttre miljö mot Epirocs produktion i Fagersta och säkerställa en hållbar verksamhet. Detta innebär dels att definiera och driva mål och handlingsplaner för miljöledningssystem, samt att stödja processägare med kunskap kring miljörelaterade rutiner. Du kommer att arbeta i nära samarbete med vår arbetsmiljösamordnare, samt ha ett brett kontaktnät inom organisationen. Kommunikation och samverkan med lokala, nationella och internationella myndigheter är också mycket viktig i tjänsten.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innehåller bland annat att säkerställa miljöprovning och analysera miljöutfall, inklusive att ansvara för åtgärder och uppföljning. Du kommer också att bevaka nya och förändrade lagar och förordningar inom miljöområdet och säkerställa implementering av dessa, hantera ansökningar om nya kemiska produkter, samt ansvara för att samla in information och sammanställa kvartalsrapporter. Vidare kommer du även att hålla utbildningar inom din expertis, samt delta i intern revision.

I den här tjänsten rapporterar du till SHEQ Manager för Epirocs Tools & Attachments Division

Din profil

Vi tror att du har minst 3 års arbetslivserfarenhet av en likande roll och goda kunskaper inom miljölagstiftning. Du har en teknisk högskoleexamen inom miljö eller kemi, eller motsvarande genom arbetslivserfarenhet. Det är positivt om du har tidigare erfarenhet av kommunikation med relevanta myndigheter.

För att lyckas i denna roll tror vi att du är en självgående person som trivs med att driva miljöfrågor. Rollen kräver en mycket god kommunikativ förmåga och du bör trivas med att interagera med kollegor och externa kontakter på alla nivåer. Svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Placering och resor

Denna position är placerad i Fagersta, Sverige. Enstaka resor kan förekomma.

Livet på Epiroc

När du blir en del av Epiroc kan du förvänta dig en atmosfär av kreativitet, innovation och mångfald. Du kommer att vara en del av en grupp skickliga och hjälpsamma kollegor som alla lever efter våra kärnvärden: samarbete, engagemang och innovation. Vi arbetar i en global miljö med över 113 nationaliteter.

Förutom att vi har en kultur som kännetecknas av utveckling i kombination med en bra balans mellan arbete och fritid, finns det några saker som gör oss lite extra stolta över att arbeta på Epiroc:

  • Globala karriärmöjligheter.
  • Epiroc University, för din egen kompetensutveckling.
  • Samhällsengagemang.
  • Förmånspaket, som bland annat inkluderar flexibel arbetstid och bonus.

Ansökan och kontakt

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Välkommen att skicka in din ansökan online genom vår hemsida, sista ansökningsdag är 2022-10-04.

För frågor angående tjänsten vänligen kontakta rekryterande chef:

Ingrid Bengtsson, SHEQ Manager, +46 (0) 70 540 94 65, ingrid.bengtsson@epiroc.com.

För frågor angående rekryteringsprocessen eller ansökan vänligen kontakta:

Nesrin Kaddoura, Rekryteringsspecialist, nesrin.kaddoura@epiroc.com.

United. Inspired. Performance unites us, Innovation inspires us, and commitment drives us to keep moving forward.

In the 150 countries where you can find Epiroc, we encourage our employees to take ownership of their own development and careers with the support from their leaders.

We are committed to give you every opportunity to succeed in a culture of innovation, diversity and collaboration, combined with a caring atmosphere.

Diversity and sustainability are key to grow fresh and innovative ideas and solutions for our customers. Epiroc is a leading manufacturer for the mining and infrastructure industries. Learn more at www.epirocgroup.com

Välkommen med din ansökan!

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.