Miljösamordnare

Om tjänsten

Miljösamordnare

Tjänst: Miljösamordnare

Företag: Outokumpu Stainless AB

Sista ansökan: 2022-01-16

Ansökan: Ansök här

Är du en noggrann och systematisk person som är van vid att ta egna initiativ? Brinner du för att arbeta med miljö- och hållbarhetsfrågor och lockas av ett företag där säkerhet och arbetsmiljö alltid prioriteras? Vi på Outokumpu i Degerfors jobbar för att alltid vara kundens första val av hållbart rostfritt stål. Nu söker vi en Miljösamordnare som vill vara med och säkerställa att arbetet med miljö och hållbarhet utvecklas i linje med företagets strategi och mål.

Arbetsuppgifter

I rollen som Miljösamordnare kommer du att jobba med att säkerställa att interna föreskrifter samt lagar och regler inom området miljöskydd följs. Du kommer även fortsätta arbetet med att säkerställa att vår miljöpolicy efterlevs. I olika forum, både lokalt i Degerfors och utanför siten, ansvarar du för att driva frågor om utveckling, uppföljning och dokumentation inom miljöskydd.

Andra arbetsuppgifter som förekommer är:

  • Administrativt och praktiskt stödja olika avdelningar för att upprätthålla och utveckla gott miljöskydd, vilket innefattar provtagning på vatten, mark och mossa
  • Koordinera miljöfrågor på siten gentemot externa intressenter och myndigheter
  • Sammanställa rapportunderlag inom definierade miljöområden, samt analysera och kommunicera resultatet inom organisationen
  • Genomföra internrevisioner inom miljö ISO 14001 och hantera handeln med utsläppsrätter för CO2

I den här rollen får du möjlighet att delta i Outokumpus globala miljö- och hållbarhetsforum.
Inom arbetsmiljöområdet kommer du att arbeta i vårt arbetsmiljösystem, MIA. Det innefattar bland annat veckovisa sammanställningar för vidare rapportering inom koncernen samt utföra interna utbildningar i systemets användning.

Kvalifikationer

Högskoleutbildning inom miljö/hållbarhet, eller motsvarande dokumenterad kunskap. Det är meriterande om du har arbetat med internrevisioner enligt ISO 9001/14 001 samt om du är en certifierad provtagare.
Vi ser gärna att du tidigare har arbetat med ledningssystem och därav har en god förståelse för dess uppbyggnad. Om du utöver det har en bakgrund inom tillverkande industri bedömer vi det som meriterande. Sammanfattningsvis söker vi dig som har följande färdigheter och kunskaper:

  • Specialistkunskap inom miljö och tidigare erfarenhet av arbetsmiljöarbete
  • Kunskap om lagar och regler samt myndigheters arbetssätt/rutiner inom området
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift

Som person är det viktigt att du har ett analytiskt angreppssätt och fattar välgrundade beslut. Vi ser att du är duktig på att skapa relationer, inger förtroende och respekt hos din omgivning och har förmåga att nå resultat genom andra. Du har en stor säkerhetsmedvetenhet.

Ansökan och frågor

Om du tycker att rollen verkar intressant, skicka in en ansökan snarast möjligt, urval sker löpande. Sista dagen för ansökan är 16 januari.
För mer information om rollen, kontakta Ulrica Wooldridge, Manager EHS, via mail ulrica.wooldridge@outokumpu.com
För mer information om rekryteringsprocessen, kontakta Alexander Eklöf, HR-Business Partner, via mail alexander.eklof@outokumpu.com
Vid frågor till fackliga representanter: Mikael Lilja (Unionen), +46(0)586-47310. Peter Ryning (Unionen), +46(0)586-47564. Ulf Lindblom (Sveriges Ingenjörer) +46(0)586-47553

Välkommen med din ansökan!

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.