Miljösamordnare

Om tjänsten

Miljösamordnare

Tjänst: Miljösamordnare

Företag: ProfilGruppen AB

Sista ansökan: 2021-10-23

Ansökan: Ansök här

I rollen kommer du att arbeta tvärfunktionellt och samverka med såväl ledningen som samtliga avdelningar inom företaget.

Rollen innehåller en mängd intressanta och långsiktigt viktiga arbetsuppgifter, såväl operativa som strategiska. Du är självständigt drivande i samtliga miljöfrågor som rör bolaget och även andra relaterade hållbarhetsfrågor. Du utgör ett stöd för ledningen samt intar en kommunikativ roll inom hela verksamheten och utbildar och informerar anställda i miljö- och övriga hållbarhetsfrågor.

Vårt arbete med miljöledningsstandarden ISO 14001 och vårt branschunika hållbarhetsramverk Aluminium Stewardship Initiative (ASI) blir du en viktig spelare i.

Som miljösamordnare på ProfilGruppen har du ansvar för övergripande praktiska delar i miljöarbetet, som i huvudsak består av att:

  • Underhålla och utveckla företagets miljöledningssystem
  • Hålla i myndighetskontakter kopplat till miljö- och energifrågor
  • Hålla i tillståndsansökningar och upprätta kontrollprogram
  • Hålla i den årliga revisionen och miljörapporteringen
  • Säkerställa att kemikalie- och avfallsförteckningen är uppdaterad
  • Redovisa resultat från arbetet till ledningen
  • Genomföra riskbedömningar avseende yttre miljö

Har du ett genuint intresse för långsiktigt och hållbart miljöarbete? Då kanske denna roll är som klippt och skuren för dig!

Din profil

Du som antar denna utmaning har en eftergymnasial utbildning med inriktning på miljö eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har en gedigen erfarenhet av att driva och utveckla miljö- och energifrågor samt goda kunskaper om lagar och krav inom området. Vidare har du flerårig erfarenhet av att jobba enligt miljöledningsstandarden ISO14001.

Du brinner för miljö och hållbarhet och strävar alltid efter att förbättra processer och rutiner samt själv hålla dig ajour och uppdaterad inom ditt specialistområde. Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard samt lägger stor vikt vid att hela organisationen lever upp till dessa. Du har ett professionellt förhållningssätt samt är en god kommunikatör som är trygg och strukturerad i ditt arbetssätt.

Vidare är du en ansvarsfull och driven person som är mån om att stötta dina kollegor med din specialistkompetens. Du har förmåga att driva processer från start till mål med både din och andras medverkan och trivs med att arbeta lösningsorienterat. Att långsiktigt bygga goda relationer såväl inom som utom företaget är något som ligger dig extra varmt om hjärtat.

Är du en strukturerad och organiserad person med stor ansvarskänsla? Då kanske just du är vår nya miljösamordnare!

Tjänsten är en direktrekrytering till ProfilGruppen i Åseda och vi tar gärna emot din ansökan redan idag!

Vi rekryterar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.
Du är varmt välkommen med din ansökan till www.empleo.se

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.