Miljösamordnare

Om tjänsten

Miljösamordnare

Tjänst: Miljösamordnare

Företag: Ovako i Hofors

Sista ansökan: 2021-02-10

Ansökan: Ansök här

Är du den vi söker?

Som miljösamordnare får du en spännande och viktig roll inom en global koncern med god personalpolitik som uppmuntrar till yrkesmässig utveckling.

Vad får du?

Ovako är en arbetsgivare för dig som trivs med den lilla organisationens effektiva beslutsvägar och den stora organisationens trygghet. Hos Ovako kan du förvänta dig en fartfylld och framåtsyftande arbetsplats med högt i tak, god kamratanda och stor organisatorisk drivkraft.

Som anställd erbjuds du:

  • En arbetsplats med fokus på medarbetarnas hälsa och säkerhet
  • Stort eget ansvar och frihet i hur du löser dina arbetsuppgifter
  • Möjlighet att utmana Ovakos arbetssätt och komma med idéer som effektiviserar
  • Möjlighet att arbeta i en dynamisk miljö med engagerade och erfarna medarbetare

Rollbeskrivning

Som miljösamordnare agerar du expert inom miljöområdet och stöttar verksamheten så att den sköts enligt rådande lagar, miljötillstånd och andra krav. Vidare driver du arbetet med miljörelaterade frågor så att företaget kontinuerligt utvecklas och förbättras. I rollen handhar du även kontakter med myndigheter och andra intressenter gällande miljöfrågor. Du kommer dessutom att utveckla och driva Ovakos ledningssystem inom ISO 14001 samt vara delaktig i utvecklingen av ISO 50001 och ISO 45001.

Befattningen ingår i EHS-organisationen i Hofors. Som miljösamordnare kommer du att samverka med kollegor på våra övriga produktionsorter samt EHS centralt.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen har du en relevant högskoleexamen, gärna med kunskaper inom miljöjuridik, miljöteknik, kemi eller liknande. Vi ser även att du behärskar såväl svenska som engelska i både tal och skrift samt innehar B-körkort.

Det är meriterande om du har minst tre till fem års arbetslivserfarenhet.

Din profil

Vi söker dig som har ett stort intresse för miljöfrågor och som vill arbeta med förbättring och utveckling av Ovakos miljöarbete. Vi ser även att du har en god initiativ- och samarbetsförmåga samt är drivande och självgående och har tydlig struktur i ditt arbete. I rollen som miljösamordnare har du även god analysförmåga och kan förstå komplexa sammanhang.

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Varmt välkommen med din ansökan!

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.

Det senaste