Miljösamordnare

Om tjänsten

Miljösamordnare

Tjänst: Miljösamordnare

Företag: Region Uppsala

Sista ansökan: 2020-06-12

Ansökan: Ansök här

I Region Uppsala växer kunskap och människor. Ungefär 12 000 medarbetare jobbar med såväl hälso- och sjukvård som kollektivtrafik, kultur och regional utveckling. Vårt syfte är att skapa förutsättningar för hälsa, hållbarhet och utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. 

Vår verksamhet
Regionkontorets roll är att stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i regionens olika verksamheter och så att Region Uppsala kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret utgör regiondirektörens resurser i att bereda ärenden, verkställa beslut och uppdrag, samordna verksamheter internt inom den samlade förvaltningsorganisationen samt samarbeta externt med kommuner och andra viktiga parter.

Miljöenheten arbetar både strategiskt och operativt med att minimera Region Uppsalas miljöpåverkan och med att integrera och stärka miljöperspektiven i det regionala tillväxtarbetet. Säkerhets- och miljöenheten vid Akademiska sjukhuset arbetar på motsvarande sätt med att minimera Akademiska sjukhusets miljöpåverkan och stärka säkerhetsarbetet.

Vill du ta möjligheten att bidra till att minimera miljöpåverkan för Region Uppsala?

Ditt uppdrag
Som miljösamordnare arbetar du med miljöledningssystem och driver självständigt projekt med aktiviteter för att uppnå Region Uppsalas miljömål. Du är ett stöd för chefer och medarbetare gällande praktiska miljöfrågor, utbildning, miljömålsaktiviteter, lagstiftningsfrågor och håller i sjukhusets nätverk av miljöombud. Du arbetar med miljökrav inför om- och nybyggnationer, administrerar utbildningar och hanterar frågor kopplade till vårt kemikaliehanteringssystem Klara. Du ingår i ett nätverk och samarbetar med övriga förvaltningarnas miljösamordnare.

Din huvudsakliga arbetsplats är belägen på Akademiska sjukhuset, vid Säkerhets- och miljöenheten, i men kommer även till viss del sitta i Regionkontorets nybyggda lokaler på Storgatan 27 i Uppsala, nära Uppsalas Resecentrum.

Din kompetens
För att lyckas i rollen ser vi att du har högskoleutbildning med miljöprofil och några års arbetslivserfarenhet. Utbildning eller erfarenhet inom projektledning, miljökommunikation, miljöledningssystem och kemikaliehantering är meriterande, i synnerhet inom vårdsektorn.

Som person är du kommunikativ och pedagogisk, har lätt för att se saker ur olika perspektiv och komma med förslag på lösningar och nya infallsvinklar på problem. Du kan självständigt planera och driva ditt arbete. Samarbetsförmåga och lyhördhet är andra egenskaper som värdesätts högt då det är viktigt att du har förmåga att skapa goda interna relationer och förstå och sätta dig in i Region Uppsalas och sjukhusets olika verksamheter.

Vi erbjuder
Tjänsten är på 100 % och fördelas mellan Akademiska sjukhuset ca 50 % och Regionkontoret ca 50 %. Anställningen är tidsbegränsad med tillträde enligt överenskommelse till och med 31 augusti 2021.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?
För ytterligare upplysningar kontakta miljöchef Marta Fallgren tel. 018-611 33 94.
Fackliga företrädare nås via växeln: 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Ansök till jobbet som Miljösamordnare, ref nr RK31/2020

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.

Det senaste