Miljösamordnare

Om tjänsten

Miljösamordnare

Tjänst: Miljösamordnare

Företag: Region Stockholm

Sista ansökan: 2022-10-19

Ansökan: Ansök här

Trafikförvaltningen söker en Miljösamordnare som ska arbeta med att utveckla miljöarbetet i kollektivtrafiken.

Om tjänsten

I rollen som Miljösamordnare arbetar du i hela verksamheten, både inom avdelning men även avdelningsöverskridande. Du arbetar med olika typer av frågor från miljölagstiftningen till sakfrågor inom olika miljösakområden (vatten, mark luft etc).

I rollen ingår att driva avdelningens miljöarbete gällande processer och arbetssätt samt arbeta tillsammans med andra miljösakkunniga inom t ex avdelningarna strategisk utveckling samt investeringsprojekt. Arbetet innebär även att agera som sakkunnig vid mottagningen av Nya tunnelbanan och att ha dialog med denna förvaltnings miljöroller.

Du får bland annat jobba med:

  • Ansvara för att stödja avdelningarna Teknik och Trafik i miljöarbete, vilket exempelvis innebär samordning av frågor som rör trafikförvaltningens arbetssätt kopplat till miljöledningssystemet inom avdelningen.
  • Sammanställa årliga utfallen koppla till miljömålen och tertialvis rapportera progress i miljöarbetet till ledningen för avdelningen.
  • Stödja uppföljningen inom miljöområdet inom trafik- och underhållsavtal samt stödja förvaltning av infrastruktur, fastigheter och fordon inom området miljö.
  • Ansvara för att kravställa och återföra erfarenheter inför nya upphandlingar

Tjänsten är placerad inom Teknikavdelningen som är ansvarig för trafikförvaltningens anläggningstillgångar.

Vad vi söker efter

För att trivas i rollen som Miljösamordnare är du bra på att skapa och bibehålla goda relationer. Du är lösningsorienterad med en förmåga att se till helhet på både kort och lång sikt.

Vidare har du:

  • Universitets eller högskoleutbildning inom miljöområdet (exempelvis miljövetare, miljöingenjör, biolog, kemist)
  • Minst 5 års arbetslivserfarenhet av att driva miljöarbete i en större organisation / bolag
  • Erfarenhet att arbeta i enlighet med miljöledningssystem
  • God svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du även har erfarenhet av kollektivtrafik alternativt fastighets- eller anläggningsbranschen eller likvärdig teknisk bransch. Har du bred miljökompetens med erfarenhet av att arbetat med olika och inriktningar inom miljöområdet, är även detta meriterande.

Startdatum enligt överenskommelse.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan.

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån

Information och ansökan

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Göran Petersson, tfn 08-123 330 45. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Ulrika Falk, tfn 08-123 333 68. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 2022-10-19. Vi ser fram emot din ansökan!

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida regionstockholm.se/tfjobb. Du hittar oss också på LinkedIn.

Nyckelord Miljö, Hållbarhet, Kollektivtrafik, SL, Trafikförvaltningen.

#LI-Hybrid

Vi är stolta samhällsutvecklare. Med kompetens och engagemang tar vi Stockholm och kollektivtrafiken framåt. Vi ansvarar för SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänsten och Spårvägsmuseet och tillsammans utvecklar vi en trygg, attraktiv och tillgänglig kollektivtrafik för nära 900 000 resenärer. Följ med oss på resan!

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region StockholmAnställningsform: tillsvidareanställning | Anställningens omfattning: heltid | Antal lediga befattningar: 1 | Sysselsättningsgrad: 100% | Ort: Stockholm | Län: Stockholms län | Land: Sweden | Referensnummer: 2022/7353 | Kontakt: Ulrika Falk 08-12333368, | Facklig företrädare: Amir Sokolović, SACO 08-12333706, Marita Lönnroth, Vision 08-12333992, Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942, | Publicerat: 2022-09-28 | Sista ansökningsdag: 2022-10-19

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.

Det senaste