Miljösamordnare

Om tjänsten

Miljösamordnare

Tjänst: Miljösamordnare

Företag: Eskilstuna Kommunfastigheter AB

Sista ansökan: 2020-09-08

Ansökan: Ansök här

Vill du vara med och utveckla Kfast och på så sätt även utveckla Eskilstuna? Vi är det samhällsbyggande fastighetsbolaget som utvecklar Eskilstuna så att livet får plats och platser får liv.

Kfast erbjuder och utvecklar attraktiva bostäder, lokaler och tjänster. Genom aktiv förvaltning och ett hållbart ansvarstagande bygger och formar vi tillsammans framtidens Eskilstuna. Kfast äger ca 7 100 lägenheter i Eskilstuna och Torshälla, samt 65 000 kvm lokaler inom samhällsfastigheter. Kfast har förvaltningsuppdrag för ca 525 000 kvm kommunala lokaler. Verksamheten är uppdelad i olika affärsområden; Bostad, Lokaler, Bygg & Teknik, Kundcenter, HR Kommunikation och Marknad, Miljö, Kvalitet och Säkerhet, samt Bad, IT och Administration och Ekonomi.

Kfast har som mål att bygga 300 nya bostäder varje år och projektleda, beställa om-, till- och nybyggnation av samhällsservice. Vi satsar målmedvetet på miljöarbete och sedan många år tillbaka är vi miljöcertifierat enligt ISO 14001.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en ny miljösamordnare som ansvarar för våra frågor kopplade till bland annat klimat och hållbarhet, avfallshantering, transporter, miljölagstiftning och andra olika typer av miljöfrågor. Du bidrar till att det interna och externa arbetet går framåt för ett hållbart bolag med fokus på miljö och energifrågor.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Analysera och uppdatera bolagets rutiner och riktlinjer kopplade till våra betydande miljöaspekter.
 • Löpande ta fram material och underlag till ledningen, exempelvis statistik och underlag inom miljöområdet.
 • Agera internt stöd inom miljöfrågor till olika funktioner inom bolaget.
 • Marknadsföra och kommunicera vårt miljöarbete både internt och externt.
 • Stödja våra byggprojektledare i miljöfrågor kopplad till nyproduktion och renovering av fastigheter.

Som miljösamordnare driver och utvecklar du Kfast strategiska miljöarbete i nära samarbete med miljö- och kvalitetschef. Du tillhör vår stabsfunktion och är organisatoriskt placerad på vårt huvudkontor på Munktellstorget 2. I rollen ingår också ett nära samarbete inom kommunkoncernen i aktuella frågor kopplade till klimat, hållbarhet och miljö.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen ser vi att du har:

 • En högskoleutbildning med inriktning miljö/hållbarhet eller annan utbildning som vi bedömer relevant/likvärdig.
 • God förmåga att uttrycka dig, i tal och skrift, på svenska.
 • God vana av att använda IT i vardagen, tex Officepaketet och Teams.

Vi ser följande som meriterande:

 • Tidigare arbetslivserfarenhet av strategiska klimat- och miljöfrågor.
 • Har kunskap/erfarenhet av miljölagstiftning.
 • Tidigare erfarenhet från fastighetsbranschen.
 • Erfarenhet från miljödatabasen sunda hus.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du trivs i en relationsbyggande och kommunikativ roll och din erfarenhet och din förmåga att anpassa dig utifrån målgrupp gör att du enkelt skapar förtroendefulla och hållbara relationer. Du är duktig på att inspirera och skapa delaktighet kring dessa frågor inom organisationen och du har ett genuint intresse för ämnet. Du vill vara med och bidra med ditt perspektiv, tankar och idéer inom området. Du kan arbeta självständigt och duktig på att driva ditt arbete framåt och i mål med goda resultat. En förutsättning för att lyckas i rollen är din förmåga att vara flexibel och kunna lyfta blicken och se helheten.

Låter detta som en spännande utmaning? Välkommen in med din ansökan!

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.