Miljökontoret söker en miljö- och hälsoskyddsinspektör

Om tjänsten

Miljökontoret söker en miljö- och hälsoskyddsinspektör

Tjänst: Miljökontoret söker en miljö- och hälsoskyddsinspektör

Företag: Sundsvalls kommun

Sista ansökan: 0202-03-17

Ansökan: Ansök här

Om jobbet
Vill du få möjlighet att påverka och bidra till en hållbar samhällsutveckling och goda livsmiljöer i Sundsvalls kommun? Är du intresserad av att få utvecklas inom ditt specialistområde eller att bredda och variera ditt arbete? Välkommen till miljökontoret!

Hos oss på miljökontoret i Sundsvall finns ett stort engagemang för uppdragen och för att bidra till nytta och värde för kommunmedborgaren, vår miljö och kommande generationer. På miljökontoret bryr vi oss om varandra och det är viktigt att arbetsliv och privatliv går ihop. Vi arbetar kontinuerligt med arbetsmiljöfrågor för att skapa bra förutsättningar för en rolig, trygg och utmanande arbetsvardag. Här finns det stora möjligheter för dig att bidra både till din egen och till kontorets fortsatta utveckling. Miljökontoret är en egen förvaltning under miljönämnden med ca 40 anställda där ansvar och beslut ofta ligger på handläggarnivå.

Vi har behov av att förstärka inom områdena hälsoskydd och miljöskydd, och söker därför en ny medarbetare för arbete med miljöbalksfrågor.

Uppdraget
Hos oss kommer du att arbeta med tillsyn enligt miljöbalken. Viktiga frågor är exempelvis hantering av kemikalier, avfall, energi, buller, inomhusmiljö och hygienfrågor. Du kommer att arbeta både förebyggande och genom tillsyn för att se hur olika verksamheter, som exempelvis skolor, förskolor och bassängbad uppfyller de krav som finns inom miljöbalken. Inom miljöområdet kan det bland annat bli aktuellt att arbeta med infrastruktur och vindkraft, men vi anpassar ständigt arbetsfördelningen efter kompetens och intresse. Vi stöttar och vägleder också verksamheter och allmänhet genom råd och information. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns.

Din profil
Vi söker dig som har en akademiskutbildning från högskola eller universitet som vi bedömer relevant och du har kunskaper inom miljöbalkens område. Du bör ha några års erfarenhet av att arbeta med miljö- och hälsoskydd.

Arbetet som inspektör innebär kontakt med personer med olika bakgrund, ursprung och med olika förutsättningar. Det ställer därför höga krav på integritet och professionalitet. Du behöver kunna göra sakliga och objektiva bedömningar och ställa tydliga krav. Eftersom en stor del av arbetsuppgifterna är myndighetsutövning är det viktigt att du är tydlig i din kommunikation, har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska samt har en förmåga att förmedla information på ett enkelt och pedagogiskt sätt. Eftersom vi lägger stort fokus på att lösa våra arbetsuppgifter som grupp är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga och kan kommunicera med dina kollegor på ett lyhört och trevligt sätt. Du har även förmågan att prioritera arbetsuppgifter och fatta egna välgrundade beslut.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Tjänsten kräver B-körkort.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Sundsvalls kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare genom möjligheter till utveckling och fortbildning inom yrkesrollen, aktivt medarbetaransvar samt förmånligt utbud av friskvårdsaktiviteter.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Fackliga företrädare
Jens Löfgren, Vision, 060-19 15 14

Robert Grubb, SACO, 060-19 13 33

Ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Jenny Johansson, biträdande miljöchef, tfn 060-19 11 87

Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Elisabet Lundgren, HR-konsult, tfn 060- 19 19 39

I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Varmt välkommen med din ansökan! Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka här

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.