Miljökonsult till Sweco

Om tjänsten

Miljökonsult till Sweco

Tjänst: Miljökonsult till Sweco

Företag: Sweco

Sista ansökan: 2019-08-31

Ansökan: Ansök här

Som ledande konsultföretag inom hållbart samhällsbyggande erbjuds du på Sweco förutom personlig utveckling, även möjligheten att arbeta hos ett företag som främjar interna karriärer. Du kommer ha möjligheten att bygga på din tekniska kompetens bland andra medarbetare med lång erfarenhet och arbeta i olika spännande projekt. Låter detta intressant? Sök redan idag då vi arbetar med löpande urval!

Om tjänsten

Nyfikenhet, engagerad och ansvarstagande – tre värdeord som präglar hela Sweco. Academic Work söker dig som är redo att ta nästa steg i din karriär och som vill vara en del av ett stort företag. Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer inom statlig, kommunal och privat sektor. Nu söker miljögruppen på Sweco två miljökonsulter till sitt kontor i Karlstad.

Som Miljökonsult kommer du att vara en del av en grupp på 12 personer där du får en möjlighet att att tillsammans skapa mervärden för kunderna samtidigt som du kompetensutvecklas i en stimulerande arbetsmiljö. Gruppen stöttar varandra genom utbyte av snabba idéer eller genom samarbete kring svåra problemställningar. Tillsammans i gruppen kommer ni att sätta långsiktiga mål både för gruppen och din personliga utveckling.

Du kommer få en gedigen introduktion samt stötning från en mentor under din första period för att du ska komma in i din roll samt i Sweco som företag.

Du erbjuds

 • Goda möjligheter till utveckling både inom din roll och inom företaget
 • Möjlighet att skapa dig bred kunskap då alla olika delar av Sweco finns innanför väggarna i Karlstad
 • Att vara en del av ett familjärt bolag där tre värdeord präglar kulturen – Nyfiken, engagerad och ansvartagande!

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt erbjudande här!

Arbetsuppgifter

Som miljökonsult kommer du att arbeta som handläggare och uppdragsledare framförallt inom områdena tillstånd och MKB. Dina arbetsuppgifter kan t.ex. inkludera olika typer av anmälningsärenden och/eller tillståndsansökningar för miljöfarlig verksamhet, vattenverksamhet, MKB-handläggning/utredning i infrastrukturprojekt eller i detaljplansskede.

I denna roll är samarbete och kommunikation av största vikt då du kommer att skapa nya kundrelationer samt utveckla befintliga. Du kommer även ha mycket kontakt med myndigheter och inte minst samarbeten inom den interna organisation.

Vi söker dig som

 • Har relevant högskole- eller universitetsexamen. Vi ser gärna att du har en inriktning mot kemi, biologi, ekologi eller vatten
 • Har 2-5 års erfarenhet inom liknande arbetsuppgifter och har vana av att driva sitt arbete självständigt
 • Mycket god förmåga att både tala och skriva på svenska och engelska

Det är meriterande om du har:

 • Har god kunskap inom miljöjuridik
 • Arbetat mot industri eller inom infrastrukturprojekt

Som person är du ansvarstagande, har en öppen attityd och har lätt för att samarbeta. Du inspireras av att ställas inför nya frågeställningar. Du är intresserad av att identifiera tekniska och miljöförbättrande lösningar ur ett hållbarhetsperspektiv som är anpassade för varje kund. Du är strukturerad och kan organisera och prioritera ditt arbete. Du har också lätt för att etablera kundkontakter och är affärsinriktad. Vi söker dig som är nyfiken, lyhörd och som ser det som en självklarhet att dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

För att trivas i rollen som konsult på Sweco är det viktigt att brinna för affärer, att naturligt engagera sig i kundens verksamhet och ta ansvar för kundens utmaningar. Att dela med sig av sin expertis och sina erfarenheter ser vi som en självklarhet.

Övrig information

 • Start: Hösten 2019
 • Omfattning: Heltid, där ambitionen är att bli överrekryterad till Sweco.
 • Placering: Karlstad, Klara
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Sweco önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av deras arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 14 500 medarbetare i Europa kan de erbjuda sina kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Sweco genomför uppdrag i 70 länder varje år och är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 16,5 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. Sweco en av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser och är branschbäst när unga ingenjörer rankar sin drömarbetsgivare.

Hos Sweco får du möjlighet att forma ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Att arbeta på Sweco innebär att arbeta med många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär. Hos Sweco är professionell utveckling inte bara en möjlighet, det är en förutsättning.

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.