Miljökonsult med inriktning kemikalier till Intersolia

Om tjänsten

Miljökonsult med inriktning kemikalier till Intersolia

Tjänst: Miljökonsult med inriktning kemikalier till Intersolia

Företag: Intersolia

Sista ansökan: 2019-09-22

Ansökan: Ansök här

Brinner du för att jobba på en strategisk och operativ nivå inom kemi-, miljö- och arbetsmiljöområdet? Vill du ta chansen att arbeta på ett företag som är inne i en spännande expansions- och utvecklingsfas där just du kommer få möjlighet att påverka din egna roll inom företaget? Hos Intersolia erbjuds du stora utvecklingsmöjligheter både på kort och lång sikt!

Om tjänsten

Academic Work söker en Miljö- och arbetsmiljökonsult med inriktning kemikalier till Intersolia i Göteborg för att stärka upp deras konsultteam. Intersolia är inne i en väldigt spännande fas där man under de senaste två åren har gått från att vara en systemleverantör till att bli ett mer renodlat kompetensbolag. Detta innebär att Intersolia satsar mycket på sin konsultverksamhet genom både expansion och utveckling. I rollen som Miljö- och arbetsmiljökonsult får du möjlighet att jobba tillsammans med många olika företag i syfte att hjälpa dem skapa ett hållbart kemikaliearbete utifrån ett miljö- och arbetsmiljöperspektiv.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer att anställas direkt hos Intersolia.

Arbetsuppgifter

Som Miljö- och arbetsmiljökonsult på Intersolia erbjuds du en unik chans att utvecklas till en rådgivande expert. Du kommer att jobba tätt ihop med kund för att konsultera, utbilda och utveckla varierande delar inom miljö- och arbetsmiljöområdet på både operativ och strategisk nivå. Exempelvis kan det omfatta att ta fram nya strategier, hålla utbildningar, genomföra riskbedömningar eller skapa säkerhetsblad.

För att ge dig rätt förutsättningar att lyckas kommer du initialt att få ta del av ett utbildningsprogram och gå bredvid en kollega. Därefter kommer du successivt att ta över allt fler ansvarsområden och projekt.

Du kommer att jobba med följande:

 • Föreläsa, utbilda och hålla workshops för Intersolias kunder kring miljö-, arbetsmiljö- och kemikalier.
 • Arbeta med rådgivning, tolkning och implementering av lagstiftning inom miljö, arbetsmiljö och kemikalieområdet.
 • Stötta företag i det praktiska kemikaliearbetet, exempelvis genom att ta fram rutiner och planer, genomföra riskbedömningar av arbetsmiljöer och kemikalieutredningar samt arbeta med substitution av farliga ämnen.
 • Arbeta med att granska och skapa säkerhetsblad och exponeringsscenarion.

Som Miljö- och arbetsmiljökonsult kommer du att ingå i ett internationellt konsultteam där ni har regelbundna avstämningsmöten i syfte att dela kompetens och rapportera aktuella händelser. I Sverige är de idag 12 konsulter som arbetar mot kunder spridda runt om i landet. Lokalt kommer du att utgå från Göteborg och bilda ett team ihop med 2 andra kollegor där du får ansvara över utvald region.

Vi söker dig som

 • Har en avklarad högskole- eller civilingenjörsexamen inom relevant område, förslagsvis miljö, kemi, toxikologi eller ekotoxikologi.
 • Minst 2 års arbetslivserfarenhet inom liknande område.
 • Behärskar god svenska och engelska i tal och skrift, då kommunikationen med kunder och internt både sker nationellt och internationellt.
 • Har B-körkort.
 • Har möjlighet och tycker det känns motiverande att resa i tjänsten.

Det är mycket meriterande om du:

 • Har annan typ av konsult- eller projektledarerfarenhet som är relevant.
 • Har god kunskap om miljö- och kemikalielagstiftning såsom REACH och CLP samt miljöbalken och arbetsmiljölagstiftning.

Tjänsten passar dig som har ett genuint intresse för miljö-, kemi- och arbetsmiljöfrågor och som vill jobba med varierande arbetsuppgifter i en utåtriktad och nätverkande expertisroll gentemot kund. Du besitter hög grad av personlig mognad och initiativtagande då du kommer att agera representant för Intersolia och bistå kunder med lösningar som påverkar deras verksamhet. Vidare är du en kommunikativ och ambitiös person som har lätt för att knyta nya kontakter och vårda befintliga relationer, som gillar att utmana dig själv i syfte att driva din professionella utveckling och kan självmant leda dina arbetsuppgifter på bästa sätt.

Information om företaget

Intersolia har sedan 1999 arbetat med att stödja organisationer i deras hälso-, miljö- och säkerhetsarbete med fokus på kemikalier. De erbjuder ett webbaserat verksamhetsstöd för kemikaliehantering och ett brett utbud av konsulttjänster för att hjälpa företag att uppnå kemisk hållbarhet samt att säkerställa att företagen uppfyller både nationell och internationell lagstiftning (exempelvis CLP, REACH, RoHS, bekämpningsmedel, läkemedel och livsmedel). Idag består Intersolia av totalt 130 personer varav 25 konsulter med kontor i Sverige, Tyskland, Danmark, England och Serbien. De har över 700 kunder både inom privat och inom offentlig sektor. Deras kunder består av både stora och små företag, och verkar inom många olika branscher.

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter