Miljökonsult inom MKB och tillstånd

Om tjänsten

Miljökonsult inom MKB och tillstånd

Tjänst: Miljökonsult inom MKB och tillstånd

Företag: Sweco

Sista ansökan: 2020-08-31

Ansökan: Ansök här

Gruppen Miljö Industri i Stockholm arbetar med miljörelaterade uppdrag åt framförallt industrikunder. Just nu söker vi en erfaren konsult med erfarenhet och intresse av att arbeta med tillståndsärenden och miljökonsekvensbeskrivningar.

Varför jobba hos oss?

Du kommer att tillhöra en grupp om 12 personer som arbetar med miljöfrågor åt framförallt industrikunder i olika branscher, men även åt myndigheter, branschorganisationer, energibolag, fastighetsbolag med flera. Vi stöttar våra kunder i alla skeden, från utredningar på nationell och internationell nivå, till tillståndsärenden, projektering, byggskeden samt drift och utveckling av befintliga verksamheter.

Inom gruppen finns hög kompetens om miljökonsekvensbeskrivningar och tillståndsprocesser, miljöteknik/BAT, kemikaliefrågor, miljö- och kemikalielagstiftning, samt om olika system för att bedöma, dokumentera och certifiera verksamheter, material och byggnader. Vi vill förstärka gruppen med ytterligare en erfaren kollega då en av våra mest erfarna konsulter går i pension våren 2021.

Vi är en stabil och lönsam grupp med hög trivsel och god gemenskap. Vi prioriterar samarbete, utveckling och att bygga långsiktiga kundrelationer. Jobbet är omväxlande, fritt och innebär stort eget ansvar.

Som konsult på Sweco får du tillgång till hela Swecos kompetens och inom Sweco finns stora möjligheter till kompetens- och karriärutveckling.

Din framtida roll

Som konsult med inriktning på tillståndsärenden och miljökonsekvensbeskrivningar kommer du att arbeta med olika uppdrag parallellt. Du arbetar i roller som rådgivare, uppdragledare, expert, granskare eller utredare. Du kan bland annat komma att rådge företag om hur en tillståndsprocess bör bedrivas och uppdragsleda arbetet med att ta fram ansökningshandlingar. Du kan också ha roller som miljöspecialist eller miljösamordnare i kundens organisation eller i stora Sweco-projekt. Du arbetar tillsammans med kollegor inom gruppen, inom andra delar av Sweco samt i eller nära kundens organisation.

Ledarskapet

”Varför jobba med mig? Jag ser det positiva i varje människa och stöttar helhjärtat dig och din utveckling. Jag är mån om att skapa en kultur av öppenhet, samarbete, lärande och hjälpsamhet i gruppen. Att detta gett resultat syns i medarbetarundersökningen. Jag är också driven och organiserad och har ett stort engagemang i miljöfrågor och i det jag gör. Tillammans kan vi nå långt!” / Elin, gruppchef

Dina erfarenheter

  • Vi söker dig som har en högskole- eller universitetsexamen som t.ex. civilingenjör eller miljövetare.
  • Du har minst fem tlll tio års arbetslivserfarenhet från t.ex. industri,
    myndighet eller konsultföretag, samt tidigare erfarenhet av miljöbedömnings- /tillståndsprocesser.
  • Vi ser gärna att du har dokumenterad kunskap om miljö- och kemikalielagstiftning samt kunskap om miljöteknik.
  • Det är också meriterande om du har erfarenhet av att leda uppdrag eller projekt.

Vem är du?

  • Som person är du initiativrik, driven och van att arbeta självständigt.
  • Du har förmåga att prioritera och kan hantera flera uppdrag och projekt parallellt.
  • Vidare är du en lyhörd och kommunikativ lagspelare som gärna tar dig an nya utmaningar.

För att trivas som konsult på Sweco är det viktigt att vilja göra affärer, naturligt engagera sig i kundens verksamhet, ta ansvar för kundens utmaningar och utveckla kundrelationer. Att dela med sig av sin expertis och sina erfarenheter ser vi som en självklarhet.

Ansökan

Ansök gärna så snart som möjligt, men senast den 31 augusti. Urval och intervjuer kommer att påbörjas i augusti.

Vill du vara med och forma framtiden?

Då ser vi fram emot Din ansökan!

Kontaktperson

Frågor om tjänsten besvaras av gruppchef Elin Forsberg, tel. 0709-169716. Under semesterperioden 6 juli – 2 augusti tas kontakt via SMS så kan Elin ringa upp

Ansök här

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.