Miljöinspektör till Trelleborgs Kommun

Om tjänsten

Miljöinspektör till Trelleborgs Kommun

Tjänst: Miljöinspektör till Trelleborgs Kommun

Företag: Trelleborgs Kommun

Sista ansökan: 2020-11-01

Ansökan: Ansök här

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

I Trelleborg pågår just nu stadsomvandlingsprojektet Kuststad 2025 som kommer att ha en stor betydelse för både regionen och kommunen. Projektet innehåller bland annat omvandling av centrala stadskvarter och ny bebyggelse nära havet mitt i Trelleborg.

Miljöavdelningen finns på Trelleborgs kommuns samhällsbyggnadsförvaltning. Vi är ett ambitiöst team på drygt 15 personer som utvecklas tillsammans, drar nytta av varandras kunskaper och ansvarar för kommunens åtaganden inom miljö- och hälsoskyddstillsyn, livsmedelskontroll med mera. En stadigt växande kommun, lång industritradition med ett alltjämt mångsidigt näringsliv, aktiv hamnverksamhet, förtätning av staden och ett omfattande jordbruk är exempel på den mångfald av verksamheter som utgör den dagliga utmaningen för denna avdelning.

Arbetsuppgifter

 • Som miljöinspektör kommer du att arbeta med tillsyn och tillstånd enligt miljöbalken av miljöfarliga verksamheter.
 • Även andra arbetsuppgifter inom avdelningens ansvarsområden enligt miljöbalken, så som frågor som rör enskilda avlopp, hälsoskydd, uppsökande tillsyn, inkommande klagomål samt visst tillsyn enligt tobakslagen kan komma att bli aktuellt.
 • Tillsynen enligt miljöbalken omfattar bl. a. bostäder, enskilda avlopp, lantbruk, skolor, industrier och förorenade områden.
 • I avdelningens arbete ingår handläggning av anmälningsärende samt besvarande av remisser t. ex. i samband med förändring av miljölagstiftning.

Kvalifikationer

 • Du har en naturvetenskaplig utbildning på högskolenivå eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Arbete med diariehanteringssystemet Vision är meriterande.
 • Då en stor del av arbetet innebär omfattande kontakter med verksamhetsutövare, andra förvaltningar och allmänhet, ställer vi höga krav på din kommunikativa förmåga i tal och skrift.
 • Att du är professionell och serviceinriktad ser vi som en självklarhet. B-körkort är ett krav.
 • Du är en drivande person och känner dig trygg med myndighetsrollen.
 • Du kan arbeta självständigt och ta ansvar för dina uppgifter och har en god samarbetsförmåga eftersom avdelningen delar på arbetsuppgifterna och har ett gemensamt ansvar.
 • Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i såväl tal som skrift och har god datorvana.
 • Du inser vikten av ett fungerande lagarbete och arbetar bra med andra.
 • Du och dina kollegor tar ansvar och löser problem på ett konstruktivt sätt. Vi tillmäter dina personliga egenskaper stor betydelse.

Arbetstid/varaktighet
Vikariat, 1 år

Tillträde
Snarast enligt överenskommelse.

Kontaktperson
Mikael Norén, miljöchef, 0410-733297.
Facklig kontakt: www.trelleborg.se/facket.

Sista ansökningsdag
2020-11-01 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med din ansökan.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning tillrekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.