Miljöinspektör Miljöskydd

Om tjänsten

Miljöinspektör Miljöskydd

Tjänst: Miljöinspektör Miljöskydd

Företag: Katrineholms Kommun

Sista ansökan: 2020-03-08

Ansökan: Ansök här

Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer – väx med oss!

Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar för att skapa ett långsiktigt hållbart Katrineholm. Verksamheten inom förvaltningen omfattar utöver miljö- och hälsoskydd och miljöstrategiskt arbete också bland annat plan- och bygglov, infrastrukturplanering och energirådgivning. Inom förvaltningen arbetar femton miljöinspektörer med tillsyn och kontroll.

Arbetsuppgifter:
Vi har sammanlagt 6 miljöinspektörer som arbetar med tillsyn av miljöfarliga verksamheter. Du kommer att jobba med tillsyn av i första hand C- och U-verksamheter, ej jordbruk. Beroende på din kompetens och tidigare erfarenheter kan även tillsyn av större verksamheter och förorenade områden vara aktuellt. Information och rådgivning är en mycket viktig del av arbetet.

Kvalifikationer:
Du som söker har genomgått miljö- och hälsoskyddsutbildning eller annan likvärdig utbildning och har gärna erfarenhet av myndighetsutövning och handläggning inom det område du söker jobb.

I arbetet kommer du att ha många kontakter med allmänheten och verksamhetsutövare. Därför är det viktigt att du är serviceinriktad och gillar att arbeta med människor. Du behöver känna dig bekväm i myndighetsrollen och kunna uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. För att nå en jämn och hög kvalitet samt ett bra resultat i arbetet krävs ett gott samarbete i arbetsgruppen och ett eget driv. Du behöver därför god förmåga att planera och prioritera ditt arbete. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper såsom samarbetsförmåga, engagemang och förmåga att skapa förtroende genom sakligt och empatiskt bemötande, samt ditt intresse, vilja och förmåga att ge service till våra medborgare och kunder.

Vi förutsätter att du har god datorvana och B-körkort (manuell växellåda). Vi använder ärendehanteringssystemet Castor samt har bilar och cyklar att använda i tjänsten

Tjänsten är ett vikariat på 8 månader.

Erfarenhet:
Erfarenhet krävs

Övrigt:
Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas.

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: Tillträde efter överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:
Sista ansökningsdag: 2020-03-08

Arbetsgivarens referensnummer: C35570/2020

Upplysningar lämnas av:
Eva Frykman
Miljöchef
Telefon: 0150-576 61

Jenny Herbertsson
Miljöinspektör
Telefon: 0150-576 65

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0150-570 00

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.