Miljöinspektör med inriktning hälsoskydd

Om tjänsten

Miljöinspektör med inriktning hälsoskydd

Tjänst: Miljöinspektör med inriktning hälsoskydd

Företag: Järfälla kommun

Sista ansökan: 2019-03-27

Ansökan: Ansök här


Bygg- och miljöförvaltningen, med drygt 220 medarbetare, ansvarar för verksamheten under Miljö- och bygglovsnämnden och Tekniska nämnden.
På miljö- och hälsoskyddsenheten är vi för närvarande 22 personer. En av våra erfarna miljöinspektörer som arbetar inom hälsoskyddstillsynen kommer att flytta till en annan stad och vi letar nu en ersättare för henne.

Vårt mål är att vara en effektiv och rättsäker myndighet som bidrar till god livsmedelssäkerhet, en god miljö och hållbar utveckling i kommunen.

Arbetsuppgifter:
Som inspektör arbetar du både självständigt och i grupp, vilket gör att du ska ha lätt att samarbeta med dina kollegor samt kunna driva egna projekt.

Vi söker nu en inspektör till vår hälsoskyddsgrupp. Du kommer bland annat att bedriva tillsyn på skolor och förskolor, verksamheter med hygienisk behandling, vårdboenden etc. Du kommer även att utreda bostadsklagomål och arbeta med bullerfrågor. Arbetsuppgifterna kan anpassas efter tidigare erfarenhet.

Du kommer att utforma skrivelser och beslutsunderlag samt självständigt fatta beslut på delegation. Som inspektör kan du komma att representera myndigheten i olika samverkansgrupper. Du kommer även att bidra till att uppfylla avdelningens tillsynsplan och att bedriva tillsynen så att lagstiftningens intentioner uppfylls med utlovade handläggningstider. Du kommer även bli involverad i enhetens kvalitetsarbete. Sedan två år använder vi Ecos 2 som ärendehanteringssystem.

Kvalifikationer:
Högskoleutbildning inom miljö- och hälsoskyddsområdet eller annan likvärdig utbildning. Dokumenterad kunskap gällande miljölagstiftning är ett krav. Vi ser gärna att du har jobbat några år med tillsyn, gärna på någon annan kommun.

Vi tror att du har förmåga att planera, att arbeta självständigt och att basera beslut på gott omdöme och god rättspraxis. Du ska vara strukturerad och serviceinriktad. Tillsynsarbetet kräver god förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift. Då det är viktigt att skapa goda relationer är dina personliga egenskaper viktiga för oss. God kunskap i Officepaketet samt B-körkort krävs.

Vi kan erbjuda dig trevliga kollegor, ett varierande och roligt jobb på en arbetsplats där vi jobbar med ständiga förbättringar. Välkommen till Järfälla!

Övrigt:
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/ledigajobb

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform:
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön. 
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. 
Antal platser: 1

Ansökan:
Sista ansökningsdag: 2019-03-27

Arbetsgivarens referensnummer: A857311

Upplysningar lämnas av:
Jenny Färm
Miljöchef
Telefon: 08-580 291 43
E-post: jenny.farm@jarfalla.se

Facklig(a) företrädare
Anders Hagelin
Vision
Telefon: 08 580 285 00
E-post: anders.hagelin@ jarfalla.se

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.