Miljöinspektör med inriktning enskilda avlopp

Vill du arbeta i en expansiv kommun där du som inspektör inom enskilda avlopp bidrar till kommunens positiva miljö- och hälsoskyddsarbete? Vill du vara med att forma och utveckla framtidens digitala tillsyn av enskilda avlopp? Nu har du möjlighet att få utvecklas hos oss på miljöavdelningen i Vallentuna kommun.

Om tjänsten

Miljöinspektör med inriktning enskilda avlopp

Tjänst: Miljöinspektör med inriktning enskilda avlopp

Företag: Vallentuna kommun

Sista ansökan: 2020-10-18

Ansökan: Ansök här

Vallentuna kommun vågar testa. Vi har som ambition att ligga i framkant när det gäller digitalisering, arbetssätt och arbetsmetoder och som medarbetare hos oss har du en central roll i utvecklingsarbetet. I Vallentuna har du möjligheten att vara med och skapa något nytt.

Bemötande, tillgänglighet och fokus på kunden är viktigt för vårt arbete med resultat och ökad kvalitet.

Om verksamheten

Miljöavdelningen tillhör samhällsbyggnadsförvaltningen. På miljöavdelningen är vi ett härligt gäng på 15 personer som arbetar tillsammans. Vi söker nu två tjänster, en tillsvidareanställning och ett vikariat då en av våra inspektörer ska gå på föräldraledighet.

Arbetsuppgifter

I rollen som inspektör inom enskilda avlopp arbetar du i första hand med att planera och genomföra tillsynsbesök, följa upp åtgärder och handlägga tillståndsansökningar av små avlopp. Du tar emot och besvarar frågor från allmänheten och verksamhetsutövare. Du hjälper Vallentunas invånare med enskilt avlopp att följa lagens krav. På så sätt gör du skillnad för minskad övergödning av sjöar och vattendrag. Arbetet som inspektör erbjuder en kombination av fältarbete och arbete på kontor.

Kvalifikationer

 • Akademisk utbildning inom miljö- och hälsoskyddsområdet eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig.
 • Meriterande om du har kunskaper inom miljölagstiftning samt erfarenhet av handläggningsarbete vid en myndighet eller företag inom området natur och miljö.
 • Du behöver ha goda datakunskaper
 • Du behöver ha god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.
 • B-körkort

Personliga egenskaper

 • Du arbetar mot resultat genom att du visar pålitlighet och tar ansvar för planering och uppföljning av ditt arbete.
 • Du stärker relationer genom att du hjälper andra, samarbetar, följer regler och processer och delar information.
 • Du utvecklar, förbättrar, söker lösningar och utvecklar lärande och kunskap på eget initiativ.
 • Du är länken, ger service, visar lojalitet utåt och inåt och omvärlds bevakar.
 • Gemensamma värderingar syns i ditt bemötande och du stärker dina kollegor när det syns även hos dem.
 • Du har inga problem att fatta beslut.

Information om processen

I Vallentuna kommun har vi en professionell verksamhet, som präglas av kvalitet och kundfokus. Engagemang, allas lika värde och utveckling genomsyrar vår organisation. Du som söker bör självklart dela vår gemensamma värdegrund. Som arbetsgivare vill vi ta till vara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vallentuna kommun satsar på kompetensutveckling och friskvård för personalen.

Vi söker 2 tjänster. En tillsvidareanställningen och ett föräldravikariat på cirka ett år. Skriv gärna i ansökan vilken tjänst du är intresserad av. Vi tillämpar individuell lönesättning.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Vallentuna kommun använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. OBS! Vi tar inte emot ansökningar/intresseanmälningar via e-post. Har du några frågor kan du kontakta kontaktpersonen som finns angiven i annonsen.

Intervjuer hålls fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Du är varmt välkommen att skicka din ansökan med ett personligt brev och CV senast 18 oktober 2020.

För mer information kontakta: Sandra Wargclou, miljöchef, 08-587 856 94, sandra.wargclou@vallentuna.se eller Ulrika Ritzman, miljöinspektör, 08-587 851 01, ulrika.ritzman@vallentuna.se.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.

Det senaste