Miljöinspektör med fokus på förorenade områden

Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Om tjänsten

Miljöinspektör med fokus på förorenade områden

Tjänst: Miljöinspektör med fokus på förorenade områden

Företag: Huddinge Kommun

Sista ansökan: 2020-10-12

Ansökan: Ansök här

Miljöinspektör med fokus på förorenade områden

Om arbetsplatsen

Miljötillsynsavdelningen är en del av Miljö- och bygglovsförvaltningen i Huddinge kommun. Vårt aktivitetsbaserade kontor ligger i Flemingsberg nära lokaltrafik. Det finns även tillgång till betalparkering.

På miljötillsynsavdelningen finns 22 miljöinspektörer, en alkohol- och tobakshandläggare, en utvecklingsstrateg, två enhetschefer och en avdelningschef. På avdelningen arbetar vi med tillsyn och prövning inom bland annat miljöskydd, hälsoskydd, livsmedel och alkoholservering. Denna tjänst ingår i miljöskyddsenheten.

Huddinges miljöprogram 2017-2021
Huddinge kommuns kommunfullmäktige antog kommunens fjärde miljöprogram 2017. Miljöprogrammet utgår och baseras från nationella miljömål och deras mål och mått. I temaområdet gifter i miljön finns mål nummer 66 som handlar om förorenade områden:

Förorenade områden ska inte orsaka skada på människors hälsa eller miljö. Dessa områden ska fortsätta att inventeras och saneras.

Måtten mäts årligen genom att räkna på inventerade och sanerade förorenade områden. Ansvarig för målet är bygglovs- och tillsynsnämnde

Revidering av miljöprogrammet pågår och kommer att fastställas 2021: https://www.huddinge.se/organisation-och-styrning/sa-arbetar-vi-med/miljo-och-klimat/miljoprogram-2017-2021/

Arbetsuppgifter

  • Arbetet som miljöinspektör med fokus på förorenade områden innebär att du arbetar med riktad tillsyn mot potentiellt och bekräftade förorenade områden.
  • Arbetet innebär även arbete med underrättelseärenden, samt anmälningsärenden vid avhjälpandeåtgärder av förorenade områden.
  • Utöver fokus på förorenade områden kan det bli aktuellt med arbetsuppgifter såsom tillsyn och prövning enligt miljöbalken, som bland annat B-anläggningar, C-verksamheter, avfallsverksamheter, dagvatten, infrastrukturprojekt och planläggningsfrågor m.m.
  • I rollen ingår även kontakter med kommunens olika invånare, företag och kommunala verksamheter.
  • Arbetet är självständigt med stort eget ansvar.

Din profil

Vi söker dig som är utbildad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller med annan utbildning vi bedömer som likvärdig. Du ska ha minst fem års erfarenhet från arbete med förorenade områden. Vid sidan av kraven på kompetens och erfarenhet är det viktigt att du är en utåtriktad och engagerad person med egen drivkraft som självständigt når uppsatta mål. Vi vill att du har ett positivt förhållningssätt, är initiativrik och serviceinriktad. Du tycker om att jobba tillsammans med andra, men trivs samtidigt med att självständigt driva egna projekt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du ska ha mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift eftersom du kommer att delta i sammanträden samt möta medborgare och verksamhetsutövare. Det är meriterande om du har god vana av att skriva förelägganden och förbud enligt miljöbalken liksom av att ha arbetat med klagomålshandläggning. Du har god datorvana och gärna kunskaper om något digitalt ärendehanteringssystem, vi använder Castor.

Giltigt B-körkort är ett krav.

Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner

Upplysningar

Viveca Pernby enhetschef 08-535 360 48

Facklig kontaktperson

För facklig kontaktperson för tjänsten se Facklig kontaktinformation

Sista ansökningsdatum

2020-10-12

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.

Det senaste