Miljöinspektör med fokus på förorenade områden

Om tjänsten

Miljöinspektör med fokus på förorenade områden

Tjänst: Miljöinspektör med fokus på förorenade områden

Företag: Huddinge kommun

Sista ansökan: 2020-12-18

Ansökan: Ansök här

Huddinge kommun söker Miljöinspektör med fokus på förorenade områden

Har du en stark drivkraft och brinner för att påverka samhället på riktigt? Vill du ha en central roll i en ny satsning på miljön? Trivs du i en kultur som präglas av högt engagemang och nära samarbeten? Då är du kanske den person vi söker!

Bakgrund

Huddinge är en snabbt växande kommun i Stockholm med närhet till både stad och natur. Här pågår en kraftfull utveckling som påverkar hela regionen. Vi har flera stora infrastrukturprojekt på gång, bland annat Tvärförbindelse Södertörn, Förbifart Stockholm (E4) och Spårväg syd. Vi har också flera utvecklingsprojekt, dels i planeringsskede, dels i genomförandeskede. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

För att säkra upp en miljömässig utveckling i kommunen förstärker vi nu vår organisation med en nyinrättad tjänst som Miljöinspektör med ansvar för förorenade områden. Som Miljöinspektör innehar du en nyckelroll i kommunens fortsatta utveckling.

Om arbetsplatsen

Miljötillsynsavdelningen är en del av Miljö- och bygglovsförvaltningen i Huddinge kommun. Vårt aktivitetsbaserade kontor ligger i Flemingsberg, nära lokaltrafik.

På miljötillsynsavdelningen finns 22 miljöinspektörer, en alkohol- och tobakshandläggare, en utvecklingsstrateg, två enhetschefer och en avdelningschef. På avdelningen arbetar vi med tillsyn och prövning inom bland annat miljöskydd, hälsoskydd, livsmedel och alkoholservering. Denna tjänst ingår i Miljöskyddsenheten.

Huddinges miljöprogram 2017-2021

Huddinge kommuns kommunfullmäktige antog kommunens fjärde miljöprogram 2017. Miljöprogrammet utgår och baseras från nationella miljömål och deras mål och mått. I temaområdet gifter i miljön finns mål nummer 66 som handlar om förorenade områden.

Revidering av miljöprogrammet pågår och kommer att fastställas 2021: www.huddinge.se/organisation-och-styrning/sa-arbetar-vi-med/miljo-ochklimat/miljoprogram-2017-2021

Tjänsten

Tjänsten som Miljöinspektör med fokus på förorenade områden ingår i Miljö- och bygglovsförvaltningen (MBF). MBF har myndighetsutövning inom områdena bygglov, lantmäteri och miljötillsyn. Förvaltningen driver även de strategiska klimatfrågorna och sköter driften av gator, vägar, parker och naturområden i kommunen och i samverkan med andra aktörer.

Som Miljöinspektör med fokus på förorenade områden arbetar du med riktad tillsyn mot potentiellt och bekräftat förorenade områden. Arbetet innebär även arbete med underrättelseärenden, samt anmälningsärenden vid avhjälpandeåtgärder av förorenade områden.

Utöver fokus på förorenade områden kan det bli aktuellt med arbetsuppgifter såsom tillsyn och prövning enligt miljöbalken, som bland annat B-anläggningar, C-verksamheter, avfallsverksamheter, dagvatten, infrastrukturprojekt och planläggningsfrågor m.m. I rollen ingår även kontakter med kommunens olika invånare, företag och kommunala verksamheter.

Erfarenhet och kompetens

Vi söker dig som vill axla en ny och spännande roll där du med din goda erfarenhet från arbete med förorenade områden kan och vill utmana dig själv att utveckla detta arbete. Du är utbildad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har en annan utbildning som vi bedömer som likvärdig.

  • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
  • God datorvana
  • Meriterande om god vana att skriva förelägganden och förbud enligt miljöbalken
  • Meriterande om du arbetat med klagomålshantering

Personliga egenskaper

Vid sidan av kraven på kompetens och erfarenhet är det viktigt att du är en utåtriktad och engagerad person med egen drivkraft och som självständigt når uppsatta mål. Du har ett positivt förhållningssätt där engagemang och nära samarbeten är viktiga hörnstenar i ditt arbete.

Med din framåtanda och strategiska tänk medverkar du i hela kommunens utveckling.

Vi ser gärna att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift eftersom du kommer bland annat att delta i sammanträden. God vana av att skriva förelägganden och förbud enligt miljöbalken liksom att ha arbetat med klagomålshandläggning ser vi som meriterande. Vi vill även att du som inspektör är resultatinriktad och når uppsatta mål.

Vi erbjuder dig

I Huddinge Kommun står miljön högt upp på agendan. Vi gör en stor satsning och erbjuder dig en ny och spännande tjänst i en av Sveriges snabbast växande kommuner. Eftersom tjänsten är ny har du möjlighet att vara med och forma ditt uppdrag. På enheten arbetar tio engagerade miljöinspektörer och du blir en del av ett erfaret och dedikerat team.

Huddinge kommun och likaså enhetschefen på miljötillsynavdelningen har en stark värdegrund som främjar ett tryggt, stimulerande och öppet arbetsklimat.

För mer information och ansökan

I denna rekrytering samarbetar Huddinge kommun med Real Competence. Du söker genom att gå in på www.realcompetence.se och klicka på ”Lediga Jobb”. Vi behandlar ansökningarna löpande så sök snarast, dock senast den 18 december 2020. Alla ansökningar behandlas givetvis konfidentiellt. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Mats Ringström på mats.ringstrom@realcompetence.se

Om Huddinge kommun

Huddinge är en stor och växande Stockholmskommun med fler än 100 000 invånare. I Flemingsberg skapas en ny stadskärna och ett resecentrum som blir knutpunkt för 600 000 resenärer. Kungens kurva utvecklas till en urban stadsdel med fler än 3 000 bostäder mitt i Skandinaviens största shoppingområde. I centrala Huddinge utvecklas Storängen till en central stadsdel. Här skapar vi goda 3 livsmiljöer och ett växande näringsliv. Vi planerar, utvecklar och bygger ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Läs gärna om några av våra medarbetare och se filmer när de berättar om sina arbeten på www.huddinge.se/samhallsbyggare

För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag, bland annat ett förmånligt flextidsavtal samt tillgång till motionslokal. Läs mer om detta på www.huddinge.se/formaner

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.