Miljöinspektör inom miljöskydd

Om tjänsten

Miljöinspektör inom miljöskydd

Tjänst: Miljöinspektör inom miljöskydd

Företag: Järfälla Kommun

Sista ansökan: 2020-11-01

Ansökan: Ansök här

Bygg- och miljöförvaltningen, med drygt 240 medarbetare, ansvarar för verksamheten under miljö- och bygglovsnämnden och tekniska nämnden.

På miljö- och hälsoskyddsavdelningen är vi för närvarande 24 personer.

Vårt mål är att vara en effektiv och rättsäker myndighet som bidrar till god livsmedelssäkerhet, en god miljö och hållbar utveckling i kommunen

Arbetsuppgifter:

Som inspektör arbetar du både självständigt och i grupp, vilket gör att du ska ha lätt att samarbeta med dina kollegor samt kunna driva egna projekt.

Vi söker nu en miljöinspektör med inriktning mot miljöskydd, då en av våra inspektörer ska gå på föräldraledighet. Miljöskyddsgruppen består idag av åtta personer. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara att arbeta med tillsyn på B-, C- och U-objekt, handlägga värmepumpsanmälningar samt andra inkommande ärenden. Andra tillsynsområden kan vara aktuella beroende på din kompetens och erfarenhet.

Du kommer att utforma skrivelser och beslutsunderlag samt självständigt fatta beslut på delegation. Som inspektör kan du komma att representera myndigheten i olika samverkansgrupper. Du kommer även att bidra till att uppfylla avdelningens tillsynsplan och att bedriva tillsynen så att lagstiftningens intentioner uppfylls med utlovade handläggningstider. Du kommer att bli involverad i avdelningens kvalitetsarbete. Sedan tre år använder vi Ecos 2 som ärendehanteringssystem.

Kvalifikationer:

  • Högskoleutbildning inom miljö- och hälsoskyddsområdet eller annan likvärdig utbildning.
  • Dokumenterad kunskap gällande miljölagstiftning är ett krav.
  • Vi tror att du har förmåga att planera, att arbeta självständigt och att basera beslut på gott omdöme och god rättspraxis.
  • Du ska vara strukturerad och serviceinriktad.
  • Tillsynsarbetet kräver god förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift.
  • Då det är viktigt att skapa goda relationer är dina personliga egenskaper viktiga för oss. God kunskap i Officepaketet samt B-körkort krävs.

Vi kan erbjuda dig trevliga kollegor, ett varierande och roligt jobb på en arbetsplats där vi jobbar med ständiga förbättringar. Välkommen till Järfälla!

Erfarenhet:
Ingen erfarenhet krävs

Övrigt:

Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/jobbahososs

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform:Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: Efter överenskommelse, gärna så snart som möjligt.
Tidsbegränsat till: 2021-12-31
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2020-11-01

Arbetsgivarens referensnummer: A979617
Upplysningar lämnas av:Jenny Färm
Miljöchef
Telefon: 08-580 291 43
E-post: jenny.farm@jarfalla.se

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.