Miljöinspektör

Om tjänsten

Miljöinspektör

Tjänst: Miljöinspektör

Företag: Hörby Kommun

Sista ansökan: 2021-02-21

Ansökan: Ansök här

Nu söker vi en miljöinspektör till vårt engagerade team på Bygg & Miljö då en medarbetare har valt att prova nya utmaningar. Rollen som miljöinspektör innebär ett roligt och omväxlande arbete med tillsyn enligt miljöbalken i första hand. Arbetsuppgifterna består av tillsyn inom hälsoskydd och små avlopp, men även andra arbetsuppgifter kan vara aktuellt och kan anpassas efter dina erfarenheter inom området.

Du arbetar självständigt, men tillsammans och med stöd av våra övriga miljöinspektörer och bygg- och miljöchef. Att ge god service och rådgivning till allmänheten och företag är en viktig del av arbetet.

Kvalifikationer

Krav på arbetlivserfarenhet: Erfarenhet krävs. • Du som söker är utbildad miljöinspektör eller har annan utbildning som bedöms likvärdig och kunskaper i att tillämpa miljöbalken.

  • Erfarenhet från kommunal miljötillsyn, speciellt arbete inom hälsoskydd och små avlopp, är meriterande. Har du även tidigare erfarenhet från arbete med mycket kontakt med människor är detta en fördel.
  • Du är en positiv, ansvarstagande och serviceinriktad person som kan prestera både på egen hand och i grupp.
  • Du behöver också ha integritet och förmågan att lämna saklig information.
  • Du ska uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och kunna föra en positiv dialog med verksamhetsutövare och privatpersoner.
  • God datorvana är en förutsättning.
  • B-körkort är ett krav.

Arbetsplatsen

Hörby kommun med 15 700 invånare ligger mitt i Skånes hjärta med det mesta och det bästa runt hörnet.
Hörby är en mycket gammal handelsort. Vi som bor eller arbetar i Hörby är mycket stolta över vår vackra och blandade natur.
Här kan man få känslan av att befinna sig mitt i vildmarken och ändå är människor, service och bekvämligheter aldrig långt borta.

Kommunen erbjuder en mångfald av arbetsuppgifter och yrken. Att arbeta inom Hörby kommun handlar i första hand om att ge service till våra medborgare.
Service inom allt från vård och omsorg till parkskötsel och anläggningsarbeten.

Vi arbetar aktivt med att vara en god arbetsgivare med bra anställningsvillkor, arbetsmiljö och utvecklingsmöjligheter.

Inom Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar vi bland annat med detaljplaner, bygglov, samhällsskydd, miljö- och hälsa, gator och vägar och kommunala fastigheter. Förvaltningens ledstjärna är att vi ska vara en öppen och skapande organisation som möter dagens och framtidens behov för Hörby kommun.

Tjänsten är placerad inom verksamhetsområdet Bygg & Miljö med ansvarsområden som
kommunens myndighetsfunktion inom bygglov, inspektion, bostadsanpassning, miljöskydd, hälsoskydd, livsmedel m.fl. lagstiftningar. Du rapporterar till bygg- och miljöchef

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid.
Tillträde: Omgående (enligt överenskommelse)
Antal platser: 1

Andra uppgifter

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hörby kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.