Miljöingenjör till ST1 Refinery

St1 är ett finländskt energibolag som i sin verksamhet förverkligar sin vision om att vara den ledande producenten och försäljaren av CO2-medveten energi. Bolaget undersöker och utvecklar företagsekonomiskt lönsamma energilösningar som är skonsammare för miljön. St1:s energitjänster och produkter sträcker sig från vindkraft till det bioavfallsbaserade bränslet Refuel RE85 med höginblandning av etanol. Bolaget har sex produktionsanläggningar för bioetanol i Finland, ett raffinaderi i Göteborg och sammanlagt 1200 St1- och Shellstationer i Finland, Sverige och Norge. Bolaget har sitt huvudkontor i Helsingfors.

Om tjänsten

Miljöingenjör till ST1 Refinery

Tjänst: Miljöingenjör till ST1 Refinery

Sista ansökan: 2020-10-25

Ansökan: Ansök här

Miljöingenjör till St1 Refinery AB i Göteborg

Arbetsbeskrivning

Som Miljöingenjör hos oss kommer du att vara en viktig och drivande kugge i vårt miljöarbete. Du kommer att ingå i ett team på fem personer som leds av vår Miljöchef. Tjänsten är placerad på vårt raffinaderi som är beläget på Hisingen precis vid Älvsborgsbron.

 • I rollen ingår att ansvara för frågor gällande miljötillstånd, kemikaliehantering och förorenad mark.
 • Du kommer även att delta vid miljöbesiktningar samt ansvara för viss rapportering till berörda parter och myndigheter.
 • Då raffinaderiet är certifierat enligt ISO 14001 kommer du även att leda interna revisioner samt delta vid externa revisioner.
 • Du kommer att bidra med din expertis i förbättringsarbeten och projekt, där miljöfrågor är en naturlig och viktig del.
 • Du känner väl till den lagstiftning som är kopplad till vår verksamhet och då du ansvarar för lagbevakning inom miljöområdet bidrar du till att rådande och framtida lagstiftning efterlevs och implementeras i vår organisation.
 • Som Miljöingenjör kommer du både vara involverad i interna och externa arbetsgrupper där miljöfrågor är i stort fokus.
 • I rollen ingår att stötta och informera kollegor, samarbetspartners och kunder med din expertis och som Miljöingenjör kommer du ha möjlighet att påverka beslut inom organisationen.

Vem är du?

 • Vi söker dig med eftergymnasial utbildning med inriktning i miljö, teknik eller naturvetenskap.
 • Vi ser även att du har erfarenhet av miljöfrågor från en processindustri eller liknande verksamhet.
 • För detta uppdrag med många återkommande och komplexa arbetsuppgifter krävs noggrannhet, drivkraft och det är viktigt att du har ett engagemang samt att du är lyhörd inför dina medarbetare.
 • Du är en positiv och utåtriktad person som alltid ser möjligheter, är duktig på att strukturera ditt arbete och på att skapa goda relationer.
 • Då rollen har stor kontaktyta gentemot andra avdelningar, myndigheter och nätverk krävs att du kan uttrycka dig väl på svenska, i såväl tal som skrift.
 • Som person känner du dig bekväm med att ta initiativ och agerar med självförtroende.
 • Du delar med dig av din expertis och sakkunskap och utvecklar hela tiden din profession.

Vem är du?

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning med inriktning i miljö, teknik eller naturvetenskap. Vi ser även att du har erfarenhet av miljöfrågor från en processindustri eller liknande verksamhet.

För detta uppdrag med många återkommande och komplexa arbetsuppgifter krävs noggrannhet, drivkraft och det är viktigt att du har ett engagemang samt att du är lyhörd inför dina medarbetare.
Du är en positiv och utåtriktad person som alltid ser möjligheter, är duktig på att strukturera ditt arbete och på att skapa goda relationer. Då rollen har stor kontaktyta gentemot andra avdelningar, myndigheter och nätverk krävs att du kan uttrycka dig väl på svenska, i såväl tal som skrift.

Som person känner du dig bekväm med att ta initiativ och agerar med självförtroende. Du delar med dig av din expertis och sakkunskap och utvecklar hela tiden din profession.

Vad kan St1 erbjuda dig?

Inom företaget pågår ett spännande utvecklingsarbete och St1 erbjuder dig ett utmanande, omväxlande och inspirerande arbete. Du kommer att arbeta i ett företag där din insats syns och påverkar i en miljö där du blir en viktig del av teamet.

Vi erbjuder:

 • Ett utvecklande och spännande arbete i en bransch som är under stor förändring med flera spännande projekt
 • Bonuslön
 • Träningsmöjligheter, motionsbidrag samt subventionerad företagshälsovård
 • Föräldrautfyllnad av lön
 • Andel i företagets vinstandelsstiftelse m.m

Hur söker jag tjänsten?

Sök tjänsten genom att trycka på ansökningsknappen, då får alla som är inblandade i rekryteringen tillgång din ansökan. Urval sker löpande varför vi gärna ser att du ansöker så snart som möjligt.

Kontakt:
Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Miljöchef Alexandra Baeza Isaksson på telefon 031- 744 63 88.

Varmt välkommen med din ansökan!

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.