Miljöingenjör

Om tjänsten

Miljöingenjör

Tjänst: Miljöingenjör

Företag: Göteborgs Stad

Sista ansökan: 2022-10-23

Ansökan: Ansök här

På lokalförvaltningen finns unika möjligheter att få vara delaktig i den framtida och hållbara stadsutvecklingen. Lokalförvaltningen i Göteborgs stad är en av Sveriges största offentliga fastighetsförvaltare med lokalytor på över två miljoner kvadratmeter.

Lokalförvaltningens fastighetsavdelning ansvarar för att säkerställa våra fastigheters användbarhet över tid med god teknisk status, hållbarhet och nöjda kunder. Avdelningen ansvarar för att beställa genomförandet av underhålls- och investeringsåtgärder, reparationer och löpande tillsyn och skötsel av förvaltningens utförandeavdelningar. Vi har en strategisk roll inom hela teknik- och hållbarhetsområdet och vi tar fram och följer upp tekniska krav och anvisningar som behövs i drift och byggnation samt leder och samordnar miljöfrågor i förvaltningen. Vi arbetar aktivt mot målet om att bli en fossilfri förvaltning 2030.

Vi söker nu två miljöingenjörer. Som miljöingenjör erbjuds du ett självständigt och spännande arbete där du är med och driver utvecklingen på miljöområdet i förvaltningen. Du arbetar tillsammans med tre andra miljöingenjörer, samt en större miljöfunktion bestående av miljöutredare, miljösamordnare och klimatspecialister.

Dina arbetsuppgifter;

 • Följa upp miljökrav i ny-, ombyggnads- och underhållsprojekt.
 • Vägleda och stötta byggprojektledare och övriga byggprojektaktörer såsom konsulter och entreprenörer i miljöfrågor genom byggprocessen i allt ifrån materialkrav för en giftfri miljö till resurseffektiv avfallshantering.
 • Genomföra utredningar inom fackområdet, samt stötta med sakkunskap i svårare utredningar/remisser.
 • Spela en viktig roll för att höja kompetensen och utveckla lokalförvaltningen inom miljöområdet.
 • Vara tekniskt stöd och kravställare inom miljöområdet under hela bygg- och förvaltningsskedet.
 • Ingå i nätverk såväl inom Göteborgs Stad som nationellt.

Kvalifikationer

Våra förväntningar på dig:

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning eller likvärdigt inom miljöområdet, samt har en flerårig arbetslivserfarenhet inom miljö, helst som miljösamordnare, i byggprojekt. Du har en helhetsförståelse för hur miljö, bygg, system- och materialval samverkar. Även erfarenheter av inventering och sanering är meriterande.

Vi söker dig som:

 • Är strukturerad och analytisk och kan effektivt utveckla arbetssätt och anvisningar
 • Är van att driva miljörelaterade utredningar
 • Utifrån din egen kompetens kan engagera, förmedla och bidra till andras förståelse och lärande kring miljöfrågor
 • Genom att vara kommunikativ och pedagogisk har förmågan att öka kunskap och förståelse för våra miljöambitioner- och krav samt övriga tekniska anvisningar och arbetssätt.
 • Arbetar för organisationens och slutkundens bästa ur ett helhetsperspektiv i kombination med att företräda enheten.
 • För denna tjänst skall du ha B-körkort
 • Erfarenhet krävs.

Övrig information

Just nu pågår ett spännande arbete med att bygga upp Göteborgs nya organisationer för stadsutveckling. De nya förvaltningarna ska bidra till en mer sammanhållen stadsutvecklingsprocess – i såväl planering, genomförande som förvaltning av staden. Förändringen ska bidra till ökad effektivitet och transparens i arbetet med stadsutveckling för boende, besökare och näringsliv. Tillsammans kommer vi med våra andra berörda förvaltningar att slås ihop och bilda fyra nya förvaltningar från och med årsskiftet 2022/2023.

Vi erbjuder en arbetsplats i utveckling och med framåtanda. Våra medarbetare har breda och varierande kompetenser. Vi arbetar i trevliga lokaler och erbjuder medarbetarförmåner såsom flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag och cykelförmåner. Lokalförvaltningen arbetar för ett hållbart arbetsliv där du ska kunna kombinera ett spännande och givande arbetsliv med ett rikt liv också utanför arbetet. Vi strävar efter att ha en jämn fördelning mellan kvinnor och män och en spridning när det gäller ålder på enheten. Vi vill att våra arbetsplatser ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Om Lokalförvaltningen

Lokalförvaltningen skapar miljöer där livet får ta plats genom att bygga, anpassa och förvalta lokaler och boenden för Göteborgs Stads verksamheter. Vi är en av Sveriges största förvaltare av offentliga lokaler. Varje dag är 150 000 göteborgare verksamma i skolor, förskolor, kontor och äldreboenden som vi sköter om.

Välkommen med din ansökan!

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.