Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Miljöingenjör

Om tjänsten

Miljöingenjör

Tjänst: Miljöingenjör

Företag: Södra i Sverige

Sista ansökan: 2021-01-31

Ansökan: Ansök här

Vill du ha ett spännande jobb och vara med och utveckla hållbarhetsarbetet i en framgångsrik verksamhet med stark framtidstro? Vi söker en engagerad och kompetent vikarierande miljöingenjör till vår hållbarhetsavdelning.

Södras vision är att Södra visar vägen. Vi arbetar utifrån värdeskapande relationer och långsiktigt agerande. Inom Södra genomsyrar hållbarhetsaspekterna verksamheten och präglar det dagliga arbetet från frö till förnybara produkter.

Högt prioriterade områden för Södra Cell Mörrum nu och i framtiden är arbetsmiljö, miljö, energi och produktivitet. Vi har två produktionslinjer, en som producerar ett brett utbud av premiumpappersmassor och en som producerar dissolvingmassa för textilier och andra applikationer. Dessutom är vi en stor leverantör av energiprodukter.

Dina arbetsuppgifter

Som Miljöingenjör kommer du vara med och koordinera och driva miljöarbetet inom Södra Cell Mörrum. Du kommer, i nära samarbete med övriga verksamheten, bland annat att arbeta med egenkontroll av utsläpp, avfalls- och deponifrågor, buller och rapportering internt och externt till myndigheter. I rollen som miljöingenjör bidrar du med kunskapsspridning för att förbättra det förebyggande miljöarbetet.

Hållbarhetsavdelningen består av tre miljöingenjörer, energisamordnare, samordnare av verksamhetsledningssystemet, kemikaliesamordnare samt laboratorium. Vi erbjuder en självständig roll med omväxlande arbetsuppgifter samtidigt som god samverkan med övriga funktioner inom verksamheten är avgörande. Du kommer att arbeta stödjande och drivande inom hela organisationen för att vidareutveckla vårt förebyggande miljöarbete. Det kommer krävas att du tar egna initiativ och värderar frågor ur olika perspektiv. Arbetet kräver förmåga att ibland frångå sin planering när situationen kräver det.

Din erfarenhet

Vi söker dig som har:

  • Högskoleutbildning inom miljö, kemi, gärna ingenjörsutbildning
  • God förmåga att på svenska och engelska uttrycka dig i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

  • Några års arbetslivserfarenhet i en liknande roll med miljöarbete
  • Erfarenhet från processindustri
  • Kunskap om miljölagstiftning

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har en god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du är en person som är lyhörd inför din omgivning. Du motiveras av att tänka och arbeta analytiskt och utför dina arbetsuppgifter på ett noggrant sätt.

Din arbetsgivare Södra

Som medarbetare i Södra är du del av vårt fantastiska kretslopp som bidrar till långsiktig hållbarhet. En god och säker arbetsmiljö är en av Södras viktigaste frågor, varför vi också arbetar aktivt med hälsofrämjande åtgärder. Andra förmåner är exempelvis friskvårdsersättning, konst- och designklubb och stugor/lägenheter att hyra.

Placering

Tjänsten är ett vikariat på heltid med placering i Mörrum.

Mörrum ligger i Karlshamns kommun och är omgivet av hav med skärgård, skogar, ängar, sjöar och åar där du erbjuds naturupplevelser, kultur och historia. Mer information finns på Karlshamns kommuns hemsida.

Vill du veta mer?

Låter detta intressant? Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att höra av dig till oss. Nilla Dahlin, Hållbarhetschef 0454–59589 eller Jens Svensson, HR-Partner 0454–59510. Fackliga företrädare är Ann Öhlin, SI, 0454–59527, Teddy Hedlund, Unionen, 0454–59561, och Glenn Ohlsson, Ledarna, 0454–59532

Vi använder oss av tester i rekryteringsprocessen. Mer information hittar du på karriärsidan.

Ansök via knappen senast den 31 januari 2021 Hoppas vi hörs snart!

Biologisk mångfald

Klimat

Krönika

Karriär

Webbinarium

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.