Miljöingenjör

Om tjänsten

Miljöingenjör

Tjänst: Miljöingenjör

Företag: Gävle kommun

Sista ansökan: 2020-04-06

Ansökan: Ansök här

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu en miljöingenjör som vill arbeta med miljöfrågor i såväl detalj- och översiktsplaner som i genomförandeskeden i kommunala projekt. Det handlar om en delad tjänst där du stöttar såväl planverksamheten som verksamhet inom mark och exploatering. Placering kommer dock vara på den avdelning som arbetar med mark och exploateringsfrågor.

I ett Gävle som växer pågår nu en rad större projekt och etableringar. Miljöingenjörens roll är mycket viktig i kommunens ambition att arbeta för en hållbar utveckling. Mycket av arbetet handlar om att utifrån fakta och kunskap tolka, göra bedömningar och avvägningar inom miljöområdet. En spännande och utvecklande utmaning som förutsätter att du håller dig uppdaterad på ny lagstiftning och utveckling inom miljöområdet

Inom planverksamheten kommer du att arbeta tillsammans med planerare och svara för miljöfrågorna främst utifrån Plan- och bygglagen. Du gör miljöbedömningar, beställer och utvärderar utredningar exempelvis gällande dagvatten, buller, förorenad mark, geoteknik, luftkvalitet, ekosystemtjänster mm. Som miljöingenjör är du även medförfattare i planerna och identifierar behov av planbestämmelser utifrån miljökrav.

Inom mark och exploatering kommer du i projekten att fungera som miljöspecialist som stödjer övriga projektfunktioner. Du svarar för att arbetet sker enligt gällande miljölagstiftning och är även den som sköter kontakten med tillsynsmyndigheter i miljörelaterade frågor. I din roll ingår även att genomföra upphandlingar av utredningar från miljökonsulter främst gällande förorenade områden, avfallshantering, buller, dagvatten och miljökonsekvensbeskrivningar (MKB).

Som miljöingenjör kan du även få svara på remisser samt besvara frågor från allmänheten.

Vi söker dig som
Vi söker dig som har en akademisk examen som miljöingenjör eller annan likvärdig naturvetenskaplig inriktning. Du har flerårig arbetslivserfarenhet inom området. Du har erfarenhet av att jobba i GIS-verktyg och du har goda kunskaper inom Miljöbalken.
Meriterande är om du har grundläggande kunskaper i Plan- och Bygglagen och erfarenhet av miljöfrågor i markentreprenader och specifika kunskaper inom förorenade områden.

Som person har du en god analytisk förmåga, du kan bedöma olika typer av data för att dra väl avvägda slutsatser samt för att skapa fungerande lösningar.
Du kommunicerar på ett tydligt, klart och välstrukturerat sätt, samt har förmågan att anpassa dina texter utifrån den tilltänkta målgruppen.
Du har lätt för att fokusera på kundens behov och uppnå god kundtillfredsställelse.

För att bli framgångsrik i tjänsten har du lätt för att skapa och bibehålla goda relationer, både intern och externt. Du samarbetar väl med personer i olika sammanhang och funktioner.
Du planerar och organiserar ditt arbete väl. Du har lätt för att sätta upp mål, organisera resurser, följa upp och avsluta aktiviteter.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter där just du ges möjlighet att göra skillnad
för Gävleborna, idag och imorgon.​

Ditt välmående är viktigt för oss – alla medarbetare som är anställda mer än tre månader har möjlighet att få 1 500 kronor per år i ersättning för friskvård och motion.
Hos oss kan du känna dig trygg – som anställd i Gävle kommun omfattas du av flera olika försäkringar via våra kollektivavtal. Till exempel ingår sjukförsäkring och arbetsskadeförsäkring. Tjänstepensionen
är en kollektivavtalad pension som betalas av Gävle kommun som din arbetsgivare.
Vi vill att du har ett hållbart arbetsliv – som anställd i Gävle kommun har du generösa semestervillkor. Som nyanställd har du dessutom rätt till betald semester redan under ditt första anställningsår.
Din utveckling är viktig för oss – som anställd i Gävle kommun kan du ha ett kompetenskonto – till din egen kompetensutveckling kan du avsätta del av lönen så sätter arbetsgivaren av lika stor del.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1
Ansökan
Ansök senast: 2020-04-06
Referensnummer: C35628

 

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.