nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Miljöchef

Miljöchef till dynamisk kommun med modiga mål för hållbarhetsarbetet!

Botkyrka kommuns miljöenhet består idag av 30 engagerade medarbetare med expertis som spänner över områdena livsmedel, miljö och klimat samt hälsoskydd.

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 91 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt en ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare.

Arbetsuppgifter

I rollen som miljöchef leder du kommunens enhet för miljöarbete med 30 engagerade medarbetare med gedigen kompetens som spänner över områdena miljö, klimat, natur, livsmedel samt hälsoskydd. Enheten arbetar främst med prövning, tillsyn, övervakning, naturvård, fältbussen samt information och rådgivning. Miljöchefen ansvarar för budget, verksamhetsplanering, personal och arbetsmiljö samt utgör en viktig part i förvaltningens samlande ledningsgrupp där rollen är direktrapporterande till chefen för samhällsbyggnadsförvaltningen. I rollen som miljöchef ingår även en nära dialog med miljö- och hälsoskyddsnämnden.

Botkyrka kommun tror på ett processinriktat arbetssätt och du kommer i din roll få stor frihet med både operativt och strategiskt ansvar för miljöenhetens arbete och utveckling. För att driva kommunens miljöarbete framåt krävs ett strategiskt angreppssätt, ett starkt ledarskap med blick för de möjligheter som ligger i organisationsutveckling samt samverkan och engagemang över enhetsgränser.

Kvalifikationer

För uppdraget som enhetschef söker vi dig som verkligen vill göra skillnad för botkyrkaborna och drivs av en vilja att ständigt förbättra och utveckla verksamheten. Som person är du prestigelös och trygg i dig själv. Som ledare är du drivande och skapar goda relationer samt har en analytisk och strategisk förmåga. För uppdraget krävs att du har en akademisk examen inom relevant område. Tidigare erfarenhet av chefsuppdrag är ett krav. Du bör ha erfarenhet av att arbeta med myndighetsutövning inom miljöbalken och livsmedelslagen samt att arbeta i en politiskt styrd organisation.

Personliga egenskaper

I rollen som miljöchef är det viktigt att ha en framträdande förmåga att leda och motivera ett engagerat och kompetent team. Du bör vara intresserad av att skapa förtroendefulla relationer och nätverk. Du är lyhörd, har förmåga att läsa av situationer och anpassa ditt sätt efter de specifika utmaningar du står inför. Du har en delegerande och coachande ledarstil där feedback är ett naturligt inslag och du är även skicklig på att kommunicera förväntningar och mål.

Du är en person med ett mycket gott omdöme och hög integritet. Du ser vikten av en god kommunikation i en stor organisation, har god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i både tal och skrift. Du måste vara beredd att fatta svåra beslut och kunna se både till enheten och kommunen som helhet. Du är drivande och har ett stort intresse för förändrings- och utvecklingsfrågor. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och ledaregenskaper.

Stämmer beskrivningen in på dig? Välkommen med din ansökan!

Vänligen ansök via www.mercuriurval.se (ref.nr SE- 13143) så snart som möjligt. Frågor angående rekryteringsprocessen besvaras av Louise Dellström, konsult på Mercuri Urval via mail; louise.dellstrom@mercuriurval.com eller telefon; 0708-758 124.

Botkyrka kommuns fackliga representanter nås via kontaktcenter på Tel 08-503 61 000.

Annonsör Botkyrka Kommun

Ansökan stängd

Ansökningstiden för tjänsten har passerat.
För att se våra öppna tjänster, klicka här!

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4